Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή Λάκη Βασιλειάδη σε Καραμανλή-Τζιτζικώστα για τον Οδικό Άξονα ΕΟ2

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σε συνέχεια των αλλεπάλληλων παρεμβάσεών του για την ολοκλήρωση του Οδικούς Άξονα ΕΟ2 Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα-όρια ΠΕ Φλώρινας απέστειλε σήμερα ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα.


Ο Λάκης Βασιλειάδης, αφού αναφέρει την οικονομική και αναπτυξιακή σημασία του έργου για την Πέλλα, επικεντρώνεται στο ζήτημα των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων τα οποία καταγράφονται στο δίκτυο. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως φέτος ήδη μετράμε 9 νεκρούς και τονίζει πως «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ολοκλήρωση του ΕΟ2 ήταν και παραμένει ζήτημα ζωής και θανάτου για την Πέλλα.»


Ο Βουλευτής κοινοποίησε την επιστολή του και στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα

Έχω επανειλημμένως ενημερώσει καθένα από εσάς, δημοσίως και κατ’ ιδίαν, για τη σημασία της ολοκλήρωσης του έργου "Εθνικός Οδικός Άξονας 2", της σύνδεσης δηλαδή Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα-όρια ΠΕ Φλώρινας. Είναι ένα ζήτημα το οποίο κλήθηκα να αντιμετωπίσω και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Πέλλας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και πλέον ως Βουλευτής, συνεπώς νιώθω βαριά την ευθύνη για την περάτωσή του.


Πρόκειται για έργο ύψιστης σημασίας για την οικονομία της Πέλλας, η οποία δοκιμάζεται και αυτή από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και για την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας, μόνιμων κατοίκων ή επισκεπτών, με πρόσθετα αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή, την οποία θα βγάλει από την άδικη απομόνωση ετών.


Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε μία ακόμα διάσταση που σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπει να μείνουμε απαθείς, αλλά επιβάλλει την κατά το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση του έργου.


Από την αρχή του έτους και μέχρι τέλος Οκτωβρίου μετράμε 9 νεκρούς, 8 σοβαρά και 39 ελαφρά τραυματίες σε δυστυχήματα και ατυχήματα στο εν λόγω οδικό τμήμα. Η πλειοψηφία των αδικοχαμένων αυτών ψυχών είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 40 ετών. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι, ο συνολικός αριθμός των ατυχημάτων από το 2004 έως και το 2019 ξεπερνά τα 850, στα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άνθρωποι. Η Πέλλα, δυστυχώς, πληρώνει υψηλό "φόρο αίματος" κάθε χρόνο, για το οδικό της δίκτυο.


Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας τονίσω για μία ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου για τα μελετητικά ώριμα τμήματα άμεσα, ώστε η έτσι κι αλλιώς χρονοβόρα κατασκευή του να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σαφώς και υπάρχουν ευθύνες, αλλά δεν πρέπει να αναλωθούμε σε αυτή τη συζήτηση επί της παρούσης. Προτεραιότητα έχει η πρόοδος του έργου και αναγνωρίζουμε ότι έχουν γίνει προσπάθειες και βήματα διαχρονικά αλλά και πρόσφατα, από τη σημερινή Κυβέρνηση. Ο χαρακτηρισμός του τμήματος Χαλκηδόνα-Μελίσσι ως «γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας» θα επιταχύνει τις απαλλοτριώσεις στο συγκεκριμένο τμήμα, ενώ την ίδια στιγμή και απομένουν οι υπογραφές 3 συμβάσεων για την ολοκλήρωση της μελέτης στο τμήμα Μαυροβούνι-Έδεσσα.


Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά, λόγω της ιδιαίτερης δοκιμασίας της χώρας μας από την πανδημία. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και η ολοκλήρωση του ΕΟ2 ήταν και παραμένει ζήτημα ζωής και θανάτου για την Πέλλα.

Με εκτίμηση,

Λάκης Βασιλειάδης

Βουλευτής Πέλλας»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365