Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Αν βλέπεις ένα από αυτά τα 5 σημάδια στον γάμο σου, τότε θα καταλήξει σε διαζύγιο κατά 90%.

Δείτε τα 5 σημάδια

Μήπως ο γάμος σου έχει τελειώσει εδώ και καιρό και εσύ ακόμα δεν μπορείς να το συνηδειτοποιήσεις; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της  Washington και από το Gottman Institute ασχολήθηκαν με την ψυχολογία γάμου και αποκάλυψαν τα 5 σημάδια που αν παρατηρήσεις στον γάμο σου είναι πιθανόν να καταλήξεις σε διαζύγιο με πιθανότητα 90%.


#1. Κριτική και παράπονα
Η κριτική που αφορά την προσωπικότητα του άλλου δεν είναι καλό σημάδι σε μια σχέση. Φυσικά από μόνο του αυτό το αρνητικό κριτήριο δεν λέει πολλά αλλά αν συνδυάζεται με κάποια από τα παρακάτω τότε κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου.

#2. Προσβολές
Οι προσβολές επίσης δεν είναι καλό σημάδι και συνήθως ακολουθούν μετά από μια κακή κριτική. Αν ο καλός σου ή εσύ νιώθετε την ανάγκη να προσβάλλεται ο ένας τον άλλον τότε θα πρέπει κάτι να κάνετε γι’αυτό γιατί η εξέλιξη της σχέσης σας δεν προμηνύεται καλή.

#3. Ανωτερότητα
Η ανωτερότητα σε έναν γάμο δεν χωράει και θα σου εξηγήσω αμέσως πώς το εννοώ. Το να θεωρεί ο ένας από τους δύο ότι είναι ανώτερος, πιο έξυπνος, πιο όμορφος από τον άλλον και να το δείχνει δεν είναι καλό σημάδι.
#4. Απόσταση
Όταν δημιουργείται απόσταση σε ένα ζευγάρι τότε ο ένας δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τον άλλον ή να ασοχληθεί μαζί του. Τότε δημιουργείται ρήξη και τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά.

#5. Οι αρνητικές πράξεις και σκέψεις υπερνικούν τις θετικές
Ποιες είναι οι θετικές πράξεις; Τα αστεία που σας κάνουν να γελάτε μαζί, οι αγκαλιές, τα φιλιά, η υποστήριξη και το κουράγιο που δίνετε ο ένας στον άλλον. Αν λοιπόν στο τέλος της ημέρας τα αρνητικά συναισθήματα και λόγια είναι πιο πολλά από τα θετικά τότε δυστυχώς ίσως η σχέση σας να αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365