Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

6 λόγοι για να μην γυρίσεις σε πρώην

Αυτοί είναι οι 6 λόγοι

Επειδή ο λόγος «Όταν το γυαλί ραγίσει δεν ξανακολλάει» δεν είναι αρκετός, έχουμε άλλους 6 καλούς λόγους για να μην γυρίσεις ξανά σε έναν/μία πρώην.


Προσπάθησε να σε βγάλει τρελό/ή
Νόμιζες ότι το ψέμα ήταν το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα ζευγάρι; Το ψέμα, ναι είναι κατακριτέο. Αυτό όμως που ξεπερνάει τα όρια είναι όταν το ψέμα χρησιμοποιείται σαν εργαλείο χειραγώγησης. Με μία σύντομη περιγραφή, το gashlighting είναι ένας τρόπος χειραγώγησης του μυαλού κατά τον οποίο κάποιος προσπαθεί να σε βγάλει παράφρωνα. Ανίκητος λόγος για να χωρίσεις. Πόσο μάλλον για να μην τα ξαναβρείς.

Ένας ακόμη λόγος για να μην τα ξαναβρείς, ο οποίος υπόκειται στο gaslighting, είναι η απευθείας επίθεση σε εσένα. Δεν αναφερόμαστε σε μία διαφωνία μεταξύ σας. Αναφερόμαστε στα «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», λεκτικές επιθέσεις που περιλαμβάνουν αναφορές στην εμφάνιση, στην αντίληψη και στην αξία σου σαν ανθρώπου.

Ήταν άπιστος/η 
Σε περίπτωση που δεν είσαι υπέρ των ελεύθερων σχέσεων, καλό είναι να μην συγχωρήσεις κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον, όταν γίνεται κατ’ επανάληψη. Πρόκειται για άτομα που δεν επιθυμούν να παραμείνουν πιστοί και έχουν σαν προτεραιότητα την προσωπική τους ευχαρίστηση, παρά τη γαλήνη στη σχέση. Δυστυχώς αυτό το χαρακτηριστικό δύσκολα αλλάζει και γι’ αυτό είναι καλύτερα να μην αφήσεις καμία πόρτα ανοιχτή.

Ποτέ δεν θέλησε πραγματικά να αλλάξει
Μετά από τη φράση «Θέλω να χωρίσουμε», ο δέκτης της φράσης –εφόσον έχει φταίξει- σπεύδει να απαντήσει με τη φράση «Θα αλλάξω». Πόσο πιθανό όμως είναι να αλλάξει ένας άνθρωπος; Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι το ανέλπιστο. Παρ’ όλα αυτά είναι σχετικά αμφίβολο να αλλάξει κάποιος ο οποίος έχει ισχυριστεί πολλές φορές ότι θα το κάνει. Μπορεί να μην έχει την ικανότητα, ίσως να μην έχει τη θέληση, το αποτέλεσμα όμως για εσένα θα είναι το ίδιο.

Ήταν εντελώς ασυνείδητος/η
Ασυνείδητος σημαίνει να οδηγείς μεθυσμένος και μετά να αποποιείσαι των ευθυνών σου. Ασυνείδητος είναι ο άνθρωπος που αφήνει το φαγητό στο φούρνο, φεύγει από το σπίτι κι όταν πια του το σχολιάζεις, σου λέει «έλα μωρέ σιγά». 

Δεν είχε καμία διάθεση να συμβιβαστεί
Ο συμβιβασμός είναι μια λέξη με κάπως αρνητική χροιά. Καλώς ή κακώς, ο συμβιβασμός, η συγκαταβατικότητα, η ειρηνευτική διάθεση είναι απαραίτητα συστατικά μίας επιτυχημένης σχέσης. Όταν αυτά λείπουν, κάποιος από τους δύο προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο – αν είσαι εντάξει με αυτό, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Διαφορετικά, μάλλον αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Δεν είχε καθόλου ενσυναίσθηση
Η ενσυναίσθηση ορίζεται ως η επίγνωση και η διορατικότητα για τα αισθήματα, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά ενός άλλου ατόμου, καθώς και για το νόημα και τη σημασία τους. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως όταν κάποιος δεν διαθέτει ενσυναίσθηση, δεν θα καταφέρει πραγματικά να σε καταλάβει και δεν θα θελήσει. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν τις καταστάσεις μέσα από το δικό τους φίλτρο, αδυνατώντας να κατανοήσουν τον τρόπο που τα βλέπεις εσύ. Μοιραία, αυτό δημιουργεί τεράστιο χάσμα στην επικοινωνία, τον πιο βασικό πυλώνα μίας σχέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365