Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Δημοσκόπηση: “Άργησε να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας” λέει το 65% των πολιτών - Σταθερά πρώτη η Ν.Δ.

Πάνω από 6 στους 10 θεωρούν πως η κυβέρνηση άργησε να λάβει μέτρα

Για αργά αντανακλαστικά κάνουν λόγο οι πολίτες σχετικά με τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.


Πάνω από 6 στους 10 θεωρούν πως η κυβέρνηση άργησε να λάβει μέτρα

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμό Open και τα οποία προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο του καναλιού, πάνω από 6 στους 10 κρίνουν πως η κυβέρνηση άργησε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.


Συγκεκριμένα, το 65% των ερωτηθέντων τάσσεται με αυτή την άποψη, ενώ το 30% θεωρεί πως τα μέτρα λήφθηκαν έγκαιρα. Το 5% των συμμετεχόντων δήλωσε “Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ”.


Δυσαρέσκεια και για τους συνολικούς χειρισμούς

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco, οι πολίτες δηλώνουν πλέον δυσαρέσκεια από τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην ερώτηση “Είστε ή όχι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας“, το 52% απάντησε “όχι” ενώ το 43% δήλωσε ικανοποιημένο. Σημειώνεται πως τον Μάιο ικανοποιημένο δήλωνε το 84% των ερωτηθέντων.


Αναγκαίο το lockdown

Αναφορικά με την επιβολή lockdown, το 72% το θεωρεί πως ήταν αναγκαίο ενώ το 22% το θεωρεί υπερβολικό.


Σταθερά διψήφιο το προβάδισμα της ΝΔ

Διψήφιο εξακολουθεί να είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38,1%, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 22,7%.


Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7,3% το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ 25 3,1%.





Πίσω από τον “κανένα” ο Αλέξης Τσίπρας

Στο ερώτημα “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα”, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ξεκάθαρος νικητής συγκεντρώνοντας σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ


Το 44% των ερωτηθέντων απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23% τον Αλέξη Τσίπρα, με τον “κανένα” να συγκεντρώνει ποσοστό 29%.



Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 6 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365