Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Πώς να εξαφανίσετε την υγρασία από τους τοίχους | Οι 8 κινήσεις που θα σας γλιτώσουν

Δείτε τα 8 βήματα

H υγρασία είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που παρουσιάζονται σ’ ένα σπίτι και έχει επιπτώσεις τόσο σε τοίχους όσο και σε ταβάνια. Υπάρχει ωστόσο μία σειρά από συγκεκριμένες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε και οι οποίες θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή της, εφόσον δεν υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα.


Δείτε τα 8 πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε

Σωστός και συχνός αερισμός των χώρων μας. Είναι απολύτως απαραίτητο να αερίζουμε καθημερινά το χώρο που μένουμε.

Σε χώρους όπως μπάνιο και κουζίνα που συνήθως έχουμε συσσώρευση υδρατμών διασφαλίζουμε ότι υπάρχει ένα σωστό σύστημα εξαερισμού το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του συγκεκριμένου χώρου.

Σε περίπτωση υγρασίας που προέρχεται από την ταράτσα η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η σωστή μόνωση.

Σε περίπτωση που η υγρασία προέρχεται από τα πλαϊνά τοιχώματα του σπιτιού η λύση είναι η επάλειψή τους με κάποιο κάποιο από τα ειδικά στεγανωτικά υλικά που πωλούνται στα καταστήματα χρωμάτων.

Σε σπίτια που έχουν θέματα υγρασίας καλό είναι γενικά, ν’ αποφεύγονται ή να περιορίζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Μειώστε τον χρόνο του μπάνιου σας και μην κάνετε μακράς διαρκείας μπάνια με καυτό νερό. Προτιμήστε να κάνετε πιο γρήγορα ντους με όσο το δυνατόν πιο χλιαρό ή κρύο νερό.

Μην βάζετε ξύλα μέσα στο σπίτι. Αν έχετε τζάκι αποφύγετε να διατηρείτε τα ξύλα σας μέσα στο σπίτι. Τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο.
Μην απλώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι και γενικά μην τα βάζετε μέσα αν είναι ακόμη υγρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365