Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Προτάσεις Aridaia365 για την αντιμετώπιση του Covid-19 στην Π.Ε. Πέλλας

Διαβάστε τις προτάσεις μας

Η Π.Ε.. Πέλλας, παρά το γεγονός πως παρουσιάζει μείωση κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις μέρες, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά από άποψη κρουσμάτων και πληθυσμού, με τους θανάτους μάλιστα από επιπτώσεις του ίου το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.


Τις απόμενες τρεις μέρες αναμένεται για πρώτη φορά, το επίπεδο των κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών να έχει μείωση, μετά από σχεδόν ένα μήνα κατακόρυφης αύξησης. Για αυτό το θέμα θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση τις επόμενες μέρες.


Το Aridaia365, χωρίς να 'μαστε ειδικοί, έχοντας όμως παρακολουθήσει από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας τους τελευταίους 9 μήνες, προτείνουμε προς τους τοπικούς πολιτικούς και όχι μόνο φορείς, τρόπους για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της διάδοσης του Covid-19 στην Π.Ε. Πέλλας. 


Φυσικά απαραίτητη είναι και η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων από όλους τους πολίτες του τόπου.


Διαβάστε τις προτάσεις μας:

 

- Πιο άμεση συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, με την Περιφέρεια και τους Δήμους, η οποία με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας δεν υπάρχει αυτή την στιγμή.


- Ουσιαστική και άμεση ενίσχυση όλων των δομών υγείας της Π.Ε. Πέλλας.


- Κλιμάκια του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσουν Rapid Test σε όλους τους εργαζομένους εργοστασίων της Π.Ε. και φυσικά αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν να μην λείπει κανείς από αυτούς.


- Συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων και Αστυνομίας με τις δομές υγείας που πραγματοποιούν τεστ (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μικροβιολογικά κέντρα) για τον έλεγχο των πολιτών που βγαίνουν θετικοί και θα πρέπει να τηρήσουν την καραντίνα τους, αλλά και να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση των επαφών τους.


- Επιστροφή όλων των αστυνομικών που υπηρετούν μόνιμα στην Π.Ε. Πέλλας και είναι απόσπαση σε άλλα μέρη της Ελλάδος, ούτως ώστε να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση και έλεγχος της καραντίνας των κρουσμάτων και των επιβεβαιωμένων επαφών.


- Συχνά (μια φορά την εβδομάδα) Rapid Test, σε αστυνομικούς, σε υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας και δημόσιων κτηρίων αν έρχονται σε επαφή με πολίτες.


- Σε περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία, Rapid Test σε όλους του μαθητές, τους δασκάλους, τους καθηγητές και εργαζομένους των σχολείων.


- Συχνή απολύμανση κοινόχρηστων χώρων, καθώς και δημοσίων κτηρίων.


- Εύκολη, κατανοητή και χωρίς υπερβολές ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις του ιού, αλλά και για τα μέτρα προφύλαξης.


Ευχόμαστε σύντομα όλο αυτό να αποτελέσει παρελθόν και να επιστρέψουμε καθημερινότητα μας. 


Ευχόμαστε περαστικά σε όσους νοσούν και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους όσων δεν τα κατάφεραν.


ΥΓ. Ξανά τονίζουμε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ

4 σχόλια:

  1. Στα εργοστασεια υπαρχει μεγαλο θεμα και οι αρμοδιοι φορεις κανουν.την.παπια μπροστα στα μεγαλοαφεντικα ... με αποτελεσμα να κρυβουν κρουσματα να μην γινονται καθολου ελεγχοι ... ντροπη και μονο ντροπη σε ολους αυτους τους εργοδοτες που για σκοπο του κερδους βαζουν τα μεγαλα.μεσα που.ολοι ξερουμαι πια ειναι ωστε να μην τους αγγιζουν κ ν κινδυνευουν ανθρωπινες ζωες . Το ξανα λεω ντροπηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μαστίγωμα των θετικών που κυκλοφορούν αμέριμνοι είναι η δική μου πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Rapid test σε όλους τους μαθητές εφόσον ανοίξουν τα σχολεία..Το παιδί μου κολλησε από το σχολείο πριν 1 μήνα,ενώ υποτίθεται δεν υπήρχαν κρουσματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το πράγμα για να μαζευτεί παίζουμε με το χρόνο!
    Άμεσα ότι μπορεί να γίνει.
    1.Σκληρότερη αστυνόμευση
    2.Τα σούπερ Μαρκετ απολυμάνσεις και λιγότερα άτομα μεσα.τΕΣΤ στους εργαζόμενους εκει.
    3.Τηλέφωνο καταγγελιών για παρανομούντες.
    4.Ε δεν θα πάθουμε και κάτι αν κάνουμε καφέ απ το σπίτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365