Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Βόρεια Ελλάδα: Στο τραπέζι νέα μέτρα  - Σκέψεις για κλείσιμο χερσαίων συνόρων

Προβληματισμό και σκέψεις για πρόσθετα μέτρα προκαλεί στην κυβέρνηση ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα

Από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη ενώ στο «κόκκινο» είναι και άλλες περιοχές όπως Πέλλα, Γρεβενά, Δράμα, Φλώρινα Πιερία και Έβρος, όπως επεσήμανε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας διά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.


Προβληματισμό και σκέψεις για πρόσθετα μέτρα προκαλεί στην κυβέρνηση ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα. Από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη ενώ στο «κόκκινο» είναι και άλλες περιοχές όπως Πέλλα, Γρεβενά, Δράμα, Φλώρινα Πιερία και Έβρος, όπως επεσήμανε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας διά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα και αύριο Πέμπτη, αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο τραπέζι είναι πλέον και νέα μέτρα ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται πολύ μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, λόγω και των εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.


Τα μέτρα αυτά μπορεί να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και αν παραστεί ανάγκη το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.


Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.


Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα θα φανεί σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις με την επιτροπή επιδημιολόγων και τον Νίκο Χαρδαλιά.


Πηγή: skai.gr



1 σχόλιο:

  1. Να γίνουν και τεστ εγκεφάλου σε κάποια χωριά, τη βόλτα και τις κοτσάνες δεν τις κόβουν ακόμα κι αν κινδυνεύουν συγγενικά τους πρόσωπα! Τσιτώστε λίγο , η χαλαρότητα σκοτώνει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365