Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Συνεχίζει τις επαφές για μείωση των απαιτούμενων ενσήμων επιδότησης ανεργίας στους εποχικούς και εκτός Τουρισμού ο Σταμενίτης

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει από τον περασμένο Σεπτέμβριο σχετικά με τη μείωση των ενσήμων για τους εποχικούς εργαζόμενους στα εργοστάσια και στις μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων προκειμένου να μπορέσουν με λιγότερα ένσημα να επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης πραγματοποίησε σήμερα (12.11.2020) νέο κύκλο επικοινωνιών με τους αρμόδιους.  


Ειδικότερα ο Βουλευτής επικοινώνησε τόσο με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, όσο και με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη αλλά και τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη. Για ακόμη μια φορά ο κ. Σταμενίτης τόνισε την αναγκαιότητα  λήψης σχετικής απόφασης, που θα ρυθμίζει το ζήτημα της επιδότησης, από των ΟΑΕΔ, των εποχικών εργαζόμενων σε εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, στα πρότυπα των αποφάσεων που ελήφθησαν για τον Τουρισμό. 


Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Βουλευτή ήρθε ως αποτέλεσμα της αναστολής της λειτουργίας πολλών εργοστασίων λόγω της εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, με συνέπεια πολλοί εργαζόμενοι να μην καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία ένσημα για λάβουν το επίδομα ανεργίας. 


Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βρούτση και τη Γενική Γραμματέα κ. Στρατινάκη η πρόταση αντιμετωπίζεται θετικά. Όπως ενημέρωσαν το Βουλευτή, αυτό το διάστημα εξετάζεται το δημοσιονομικό κόστος της λήψης και εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης και σύντομα θα υπάρχουν τα πλήρη δεδομένα, που θα παρέχουν μια αναλυτική και σαφή εικόνα ώστε το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ να μπορέσουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις. 


Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να ενημερωθείτε για τις πρωτοβουλίες του Βουλευτή σχετικά με το θέμα: 


https://stamenitis.gr/epoxika_ergazomenoi/

https://stamenitis.gr/epoxikoi-ergazomenoi2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365