Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τα Χριστούγεννα

Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει σταδιακή επαναφορά της λειτουργίας των επιχειρήσεων

Σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς και την επιστροφή στην κανονικότητα, εφόσον οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέψουν, επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στόχος είναι η λειτουργία των επιχειρήσεων τα Χριστούγεννα, καθώς τουλάχιστον το 50% του τζίρου των επιχειρήσεων πραγματοποιείται το διάστημα των γιορτών.


Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει σταδιακή επαναφορά της λειτουργίας των επιχειρήσεων με ιδιαίτερα όμως αυστηρά μέτρα αναφορικά με τα άτομα τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται εντός των εσωτερικών χωρών των επιχειρήσεων και τις αναγκαίες αποστάσεις που θα πρέπει να υπάρχουν. Ο οδικός άξονας που θα ακολουθηθεί θα προβλέπει άνοιγμα των επιχειρήσεων κατά κύματα και ανά εβδομάδα, αρχής γενομένης από τις μικρές λιανεμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες και συγκεντρώνουν μικρό αριθμό καταναλωτών και άρα εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα συγχρωτισμού.


Ενδεχομένως να ανοίξουν πρώτα κάποιοι κλάδοι του λιανικού εμπορίου άμεσης ανάγκης για τους καταναλωτές και στη συνέχεια, με διάστημα λίγων ημέρων, να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερδίας «Τα Νέα», εφόσον η έναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών γίνει ομαλά θα ακολουθήσει ο κλάδος της εστίασης και των καφέ. Για τις επιχειρήσεις αυτές αναμένεται να υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα για τη χρήση των εσωτερικών χωρών, αλλά και το ωράριο λειτουργίας, ενώ κομβικό ρόλο θα παίξουν και οι εξωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων, που μπορούν να αξιοποιηθούν, με στόχο να υπάρχει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των πελατών των καταστημάτων. Μάλιστα για τον σκοπό αυτόν και για να έχει προετοιμαστεί εγκαίρως η αγορά, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έγκριση για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους.


Η επιδότηση αγοράς εξωτερικής θερμάστρας κατά 50% για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και των καφέ θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ. Σε επόμενη φάση και πάλι με αυστηρά μέτρα θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και τα κλειστά εμπορικά κέντρα.


Πηγή:cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365