Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Υπερσύγχρονο το κινητό νοσοκομείο των 5 εκατ. που στήνεται στο πάρκινγκ του 424 – Τι περιλαμβάνει (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Οι πρώτες εικόνες από τις εγκαταστάσεις

“Πυρετώδεις” οι εργασίες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, για να φιλοξενήσει ασθενείς με κορονοϊό. Οι πρώτες εικόνες από τις εγκαταστάσεις.


Οι κινητές εγκαταστάσεις του 299 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας «ΚΙΧΝΕ», οι οποίες από το 2005 έως το 2007 βρίσκονταν για κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης του Αφγανιστάν (ΙSAF) έχουν ξεκινήσει και στήνονται τα τελευταία 24ωρα στο πάρκινγκ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να βοηθήσουν το σύστημα Υγείας της συμπρωτεύουσας που “παραλύει”, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


Αποστολή του κινητού νοσοκομείου, το οποίο στοίχισε στη χώρα κάτι περισσότερο από 5 εκατομμύρια ευρώ, από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημιουργίας του στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ήταν και είναι η παροχή -επί 24ωρου βάσεως- υγειονομικής υποστήριξης, καθώς και υπηρεσιών Σταθμού Υποδοχής Διακομιζομένων. Το KIΧΝΕ παρέχει νοσοκομειακές υπηρεσίες ρόλου 2+ (Νοσηλεία-Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Χειρουργεία). 


Υποδομή Νοσοκομείου

Το Νοσοκομείο πληροί τις ΝΑΤΟικές προδιαγραφές, ο εξοπλισμός του είναι από τους πλέον σύγχρονους και κατά την χρήση του αναπτύσσεται σε -ειδικά κατασκευασμένα για τον σκοπό αυτό- container και σκηνές, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις εκστρατείας.



Σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

-Χειρουργείο, με δύο χειρουργικές τράπεζες (μια για σηπτικές και μια για άσηπτες επεμβάσεις)

-Μονάδα Αποστείρωσης

-Πλήρως εξοπλισμένη Αίθουσα Ανάνηψης

-Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τεσσάρων κλινών σε πλήρη ανάπτυξη, με το απαιτούμενο σύγχρονο εξοπλισμό για αντιμετώπιση σοβαρότατων  περιστατικών

-Εξωτερικά ιατρεία

-Σταθμούς Α’ Βοηθειών και Διαλογής Τραυματιών

-Θαλάμους Νοσηλείας χειρουργικών – παθολογικών περιστατικών, με δυνατότητα νοσηλείας 30 ασθενών, σε σκηνές χωρητικότητας 10 κλινών η κάθε μια

-Πλήρες Μικροβιολογικό εργαστήριο για την πλήρη υποστήριξη των κλινικών αναγκών

-Τράπεζα αίματος – πλάσματος για πλήρη κάλυψη τακτικών και εκτάκτων χειρουργικών περιστατικών

-Πλήρες Ακτινολογικό Εργαστήριο, με επιπλέον εξοπλισμό με μηχανήματα υπερήχων για διάγνωση κοιλιακών παθήσεων και κλειστών ενδοκοιλιακών κακώσεων

-Φαρμακείο

-Πλήρη Οδοντιατρική Μονάδα

-Τμήμα προληπτικής ιατρικής, για τον έλεγχο περιβάλλοντος, τροφίμων, καταλληλότητας νερού.


Διαθέτει επίσης τρεις ομάδες υποδοχής και σταθεροποίησης (stabilization stations).







5 σχόλια:

  1. Zilepsane.tus.kinezus.ma.eki.exi.komunizmo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Daresi to kommounismo pane sto kuva i sto voria korea syntrofe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιμωδων & Παναγια σαπιζουν στην Θεσσαλονικη και αυτοι στηνουν σκηνες! Σε 8 μηνες τα εκαναν μπιμπελα (που λενε και στο χωριο μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπερσύγχρονα τσαντίρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι να μην το χρειαστεις το υπερσυγχρονο τσαντιρι

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365