Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

“Δεν κόλλησα στον Άγιο Δημήτριο” – Η απάντηση του Μητροπολίτη που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από την ανακοίνωση ότι ο Μητροπολίτης έχει κορονοϊό, ο ίδιος θέλησε να δώσει απαντήσεις

Η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος είναι “θετικός”, θορύβησε πολλούς νωρίτερα, καθώς ανήμερα του Αγίου Δημητρίου ήταν στην πανηγυρική θεία λειτουργία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία μετείχαν πολλοί ιεράρχες αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από την ανακοίνωση ότι ο Μητροπολίτης έχει κορονοϊό, ο ίδιος θέλησε να δώσει απαντήσεις.


Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, ανάρτησε προσωπική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κορονοϊός δεν τον επισκέφθηκε στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας.


Επίσης ο κ. Θεόκλητος, ζήτησε από όλους να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία, και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το εν λόγω γεγονός. 


Η δήλωση του Μητροπολίτη


Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξαίρεσε η πανδημία και ο κοροναϊός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν. Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ό,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία. 


Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν και στα πλαίσια των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κοροναϊός δεν με επισκέφθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας. 


Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365