Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή Κατερίνας Ιγνατιάδου προς την Εθνική Τράπεζα σχετικά με το κλείσιμο του Καταστήματος στη Σκύδρα

Επιστολή

Επιστολή προς την Εθνική Τράπεζα απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του Καταστήματός της στην πόλη της Σκύδρας. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής(αρ.πρ.11313/12-11-2020 έχει ως εξής:


«Όπως ανακοινώθηκε και πληροφορηθήκαμε, η Τράπεζά σας αποφάσισε το κλείσιμο του Καταστήματος στην πόλη της Σκύδρας, έδρας του ομώνυμου Δήμου.


Με βάση και με αφορμή τη δυσάρεστη αυτή είδηση και εξέλιξη για τους ανθρώπους και τον τόπο μας, επιτρέψτε μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω της παρούσας επιστολής, και να σας εκθέσουμε την άποψή μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.


Η ξαφνική και απροειδοποίητη αυτή απόφασή σας έχει προκαλέσει αναστάτωση, αγανάκτηση και προβληματισμό στην κοινωνία μας και στους χιλιάδες πελάτες και συναλλασσόμενους με το Κατάστημα Εθνικής της Σκύδρας. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της υπάρχουσας καλής μας συνεργασίας θα περιμέναμε να ενημερωθούμε σχετικά ως Δήμος Σκύδρας κι ως τοπική αρχή και να μην αγνοηθούμε με τέτοιο τρόπο.


Επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος και η πόλη της Σκύδρας βρίσκονται στο κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κι αποτελούν συγκοινωνιακό κόμβο της Κεντρικής Μακεδονίας. Τόσο η Σκύδρα όσο και η ευρύτερη περιοχή της είναι μια δυναμική και διαρκώς αναπτυσσόμενη περιφέρεια διαθέτοντας μια εύφορη και ευλογημένη πεδιάδα, όπου καλλιεργούνται και παράγονται από τους αγροτοκτηνοτρόφους μας κάθε είδους ποιοτικά προϊόντα, με κορυφαίο και πασίγνωστο από άποψη ποσότητας και ποιότητας, το ροδάκινο. Στην περιοχή μας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας. Επίσης, δραστηριοποιείται ικανός αριθμός βιοτεχνιών, μονάδων συλλογής - τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και μεγάλος αριθμός εργαζομένων, επαγγελματιών – επιτηδευματιών. Στη Σκύδρα, μάλιστα, εδρεύει, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, το Τελωνείο Πέλλας και η Χημική Υπηρεσία Ημαθίας και Πέλλας.


Η Σκύδρα, λοιπόν, αποτελεί ουσιαστικά ένα σημαντικότατο κοινωνικό, παραγωγικό, εξαγωγικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, και υπογραμμίζουμε πάλι, είναι το συγκοινωνιακό σταυροδρόμι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και κατ΄επέκταση της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.


Από όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι σ΄ έναν τέτοιο τόπο με τα χαρακτηριστικά του Δήμου Σκύδρας δεν επιτρέπεται και είναι αρνητική για τις εξελίξεις η απόφαση του κλεισίματος του Τραπεζικού Καταστήματος.


Ως Δήμαρχος Σκύδρας, εκφράζοντας το σύνολο των συμπολιτών μου που πολλοί εξ αυτών συναλλάσσονται για επιχειρηματικές, εμπορικές, δανειακές και διαφόρων τύπων συναλλαγές με το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Σκύδρας, σας ζητώ να μην προχωρήσετε στο κλείσιμο του Καταστήματός σας στη Σκύδρα, τ΄οποίο απ΄όσα γνωρίζουμε στεγάζεται σε ιδιοκτησία σας. Είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση της απόφασή σας  θα προκαλέσει προβλήματα και τριγμούς  στη διεκπεραίωση πολλών τραπεζικών υποθέσεων και θα κλονίσει την εμπιστοσύνη μας προς «τη μεγάλη μας φίλη» και την «Τράπεζα της Ελληνικής Οικογένειας».


Μπορεί η τεχνολογική εξέλιξη να προσφέρει δυνατότητες εξυπηρέτησης εξ αποστάσεως, ωστόσο, πολλοί συμπολίτες μας μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα με τις διά ζώσης συναλλαγές. Πολλοί επίσης συμπολίτες μας και συναλλασσόμενοι έχουν επιλέξει τη συνεργασία με την Τράπεζά σας επηρεασμένοι από το γεγονός της λειτουργίας Καταστήματος στην πόλη μας. Ο Δήμος μας είναι ένας από τους τέσσερεις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Καταστήματος σας και οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες του θ΄αναγκάζονται να μετακινούνται σε  αποστάσεις που θα επιφέρουν επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους, όπως είναι ο χρόνος, το κόστος και η ασφάλεια μετακίνησης και εξυπηρέτησης.


Δυστυχώς, η απόφασή σας αυτή και μάλιστα σε μια παρατεταμένη και δύσκολη περίοδο κρίσης δεν συμπορεύεται με το πνεύμα και την ουσία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τα όσα αναγράφεται στην εισαγωγική παρουσίαση της Τράπεζας σας ότι η Εθνική Τράπεζα «διαθέτει το ευρύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης καλύπτοντας ολόκληρη τη γεωγραφική έκταση της Ελλάδας» και ότι χαρακτηριστικό της δράσης της είναι η «δυναμική συμβολή στην στήριξη της Ελληνικής οικονομίας και τον αναπτυξιακό και κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας»..

Κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων δεκαετιών λειτουργίας του το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Σκύδρας είχε επιλεγεί και είχε στηριχθεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας συμβάλλοντας στην ανάπτυξή του στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας συνεργασίας. Είναι  επομένως προφανές κι αναμενόμενο ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφασή σας τότε συναλλασσόμενοι θα επιλέξουν τη συνεργασία τους με Τράπεζες που παραμένουν στο Δήμο μας και στηρίζουν μ΄αυτόν τον τρόπο  τον τόπο μας.


Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, θα σας προτείναμε και θα σας ζητούσαμε, κι εν μέσω της δοκιμασίας που μαστίζει την κοινωνία μας, να σταθείτε δίπλα μας, να μην  εγκαταλείψετε τη φυσική σας παρουσία η οποία λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο και επίδραση απ΄ότι η εξ αποστάσεως  και ν΄αναθεωρήσετε την απόφασή σας για το κλείσιμο της λειτουργίας του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Δήμο Σκύδρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365