Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Η φωτογραφία του Ερντογάν με τον δολοφόνο του Σολωμού

Δείτε την φωτογραφία

Ο Κενάν Ακίν καταζητείται από την INTERPOL με διεθνές ένταλμα σύλληψης - Ο Τουρκοκύπριος έχει ομολογήσει ότι το 1996 πυροβόλησε και σκότωσε τον Σολωμό Σολωμού.


Κατά την προκλητική του επίσκεψη στο τουρκοκρατούμενο κομμάτι της Κύπρου, την περασμένη Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δεν αρνήθηκε μία… αναμνηστική φωτογραφία με τον Κενάν Ακίν, έναν από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού το 1996 στ΄ οδόφραγμα της Δερύνειας.


Κατά του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των Τουρκικών μυστικών δυνάμεων, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ καταζητείται από την INTERPOL, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ. Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σολωμού, έχει εκδοθεί επίσης για ακόμη δέκα άτομα.


Στη φωτογραφία, που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Κενάν ποζάρει περήφανα ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη - μαριονέτα της Άγκυρας - Ερσίν Τατάρ. Tη φωτογραφία δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα tourkikanea.gr.


Το 2009, μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Ακίν όχι μόνο είχε παραδεχτεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον ήρωα Σολωμού τον στη Δερύνεια, αλλά δήλωσε προκλητικά πως: «Θα τον πυροβολούσα ξανά αν γύριζα τον χρόνο πίσω», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365