Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μόσιαλος -”Αρχές Ιανουαρίου πιστεύω ότι θα έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα”

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο «London School of Economics» Ηλίας Μόσιαλος

Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer και BioΝΤech ο Ηλίας Μόσιαλος. Αναπάντεχο το 90% της αποτελεσματικότητάς του. Για το lockdown τόνισε πως την επιτυχία του θα την κρίνει η μείωση στην πίεση του ΕΣΥ.


Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο «London School of Economics» Ηλίας Μόσιαλος, αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανακοίνωσαν σήμερα η Pfizer και τη γερμανική BioΝΤech.


Ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ τόνισε πως το 90% αποτελεσματικότητα είναι κάτι το αναπάντεχο καθώς οι περισσότεροι ειδικοί περίμεναν 50%, παράλληλα πρόσθεσε όμως πως δεν ξέρουμε αν αυτό το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό στις βαριές περιπτώσεις.


Οσον για τα δεδομένα του εμβολίου θα γίνουν γνωστά πριν το τέλος της χρονιάς οπότε και η Pfizer θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα.


Ακόμη ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη διάρκεια της ανοσίας από το εμβόλιο καθώς και για το ενδεχόμενο, εκτός από το να μας προστατεύει, να εμποδίζει και τη μετάδοση του ιού από αυτούς που θα το έχουν κάνει και πιθανώς θα εκτεθούν στον κορονοϊό.


Αναφορικά με το πότε θα γίνει διάθεση του εμβολίου στην Ελλάδα ανέφερε ότι πιστεύει ότι στις αρχές της νέας χρονιάς θα αρχίσουμε να παίρνουμε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις αρχικά για το υγειονομικό προσωπικό και τις πολύ ευπαθείς ομάδες.


«Αν προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες αμέσως μετά αρχίζει να αποφορτίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας» υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος.


Τέλος ανέφερε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε και τα αποτελέσματα των Moderna και AstraΖeneca. Όσο για το δευτερο lockdown που ισχύει στη χώρα από το περασμένο Σάββατο ανέφερε πως την αποτελεσματικότητα του θα την κρίνει η μείωση στην πίεση του ΕΣΥ.


Εμβόλιο Pfizer για τον κορονοϊό: Γιατί όλοι μιλούν για σπουδαία ανακάλυψη


Η ανθρωπότητα ψάχνει από κάπου να κρατηθεί για να δοθεί τέλος στην πανδημία που έχει κυριεύσει όλο τον πλανήτη. Τα νέα καθημερινά είναι δυσάρεστα από τον κορονοϊό. Θάνατος, αρρώστια και ανέχεια είναι τα αποτελέσματα αυτού που ονομάζεται Covid-19.


Και τώρα, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, η Pfizer έχει κάνει όλο τον πλανήτη να παραμιλάει και να περιμένει με αγωνία να δει αν όλα αυτά είναι έτσι όπως ανακοινώθηκαν και αν όντως ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.


Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:


Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%» στην προστασία από την Covid-19.


Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν μετά την μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία είναι και η τελευταία φάση πριν από την αίτηση χορήγησης αδείας.


Τα δυο εργαστήρια έκαναν τις ανακοινώσεις μετά την πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων στο μέσον της Φάσης 3.


Η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.


Επτά ημέρες αφού χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και 28 ημέρες αφού είχε χορηγηθεί η πρώτη δόση το εμβόλιο κατάφερε να προστατεύσει τους ασθενείς.


Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365