Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας σε Ν.Δ. και Τζαμτζή με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Η επίρριψη  ευθυνών στους πολίτες για την εξάπλωση του covid-19 από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι το μοναδικό κυβερνητικό επιχείρημα για να καλυφθούν οι καθυστερήσεις, τα λάθη και οι εμμονές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των πολιτών, του δημόσιου συστήματος υγείας και της οικονομίας. 


Στις 17 Νοέμβρη, ημέρα μνήμης του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Πέλλας κ. Τζαμτζής σε συνέντευξή που παραχώρησε στο διαδικτυακό site voria.gr,  επέρριψε τις ευθύνες για την αυξημένη διάδοση του covid-19 στην Π.Ε Πέλλας στους πολίτες, στον εσωτερικό τουρισμό και την εστίαση, αναφέροντας ότι «στο πενθήμερο από το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου και μέχρι τις 28 του μηνός γέμισε και ο Άγιος Αθανάσιος και το Λουτράκι. Είχαμε επισκέπτες από Θεσσαλονίκη και από όλη την Ελλάδα. Επισημαίνοντας πως η διασπορά σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να έγινε από τους εργασιακούς χώρους που είχαν αποτελέσει εστίες υπερμετάδοσης το προηγούμενο διάστημα, καθώς πλέον είναι κλειστοί.»


Είναι φανερό ότι ο  κ. Τζαμτζής τα έχει βρει σκούρα και προσπαθεί να κρύψει τις προσωπικές του ευθύνες και τις ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με συνεντεύξεις, τονίζοντας αποκλειστικά την ατομική ευθύνη των πολιτών, κάτι που είναι τουλάχιστον ανήθικο και προκλητικό. 


Όλοι μας όμως γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από την κατάσταση που περιγράφει ο κ. Τζαμτζής . Η διασπορά του ιού στην Πέλλα είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι, τότε που έγινε γνωστό ότι εργαζόμενοι σε κονσερβοποιίες του νομού μας προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό  αλλά  και από τον  απίστευτο ερασιτεχνισμό  της κυβέρνησης στο άνοιγμα του τουρισμού, καθώς οι πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα άνοιξαν όπως να ‘ναι και χωρίς σοβαρά και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα μετά το επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη. 


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά το τέλος του πρώτου lockdown  είχε όλο το χρόνο μπροστά της  να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να ενισχύσει  το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να προβεί σε κάλυψη των κενών σε υγειονομικό προσωπικό,  σε δημιουργία επιπρόσθετων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και βέβαια να πάρει μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων και να ενισχύσει τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες,  όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. 


Κανείς μας δεν θα ξεχάσει τις δηλώσεις του  κ. Μητσοτάκη,   ότι η χώρα είναι πανέτοιμη και δεν θα πάει σε ένα καταστροφικό δεύτερο lockdown. Στην πράξη έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και  κατασκευάζοντας ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας αποσκοπούσαν  μόνο στη μικροπολιτική εκμετάλλευση.

 

Τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής ανικανότητας αλλά και των στοχευμένων νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών επιλογών είναι πλέον ορατά σε όλη την χώρα και ειδικότερα στους πολίτες της Π.Ε Πέλλας. Η Πέλλα είναι στις πρώτες θέσεις σε κρούσματα πανελλαδικά και ο φόβος και η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.    


Ας πάψει λοιπόν να κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες ο κ. Τζαμτζής, καθώς το μόνο που έκανε το κόμμα του,  η Νέα Δημοκρατία,  όλο αυτό το διάστημα ήταν να σπαταλήσει κατά το δοκούν 20 εκ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία σε Μ.Μ.Ε της αρεσκείας της, για  να συγκαλύψει τους εγκληματικούς κυβερνητικούς της χειρισμούς στην αντιμετώπιση του covid-19. 


Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η Πέλλα, ο κ. Τζαμτζής ας δείξει τουλάχιστον ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, ότι κατανοεί την πίεση που δέχεται η τοπική κοινωνία και αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.


Αλλά σε αυτή την χώρα έχουμε 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες. Μόνο η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τζαμτζής δεν έχουν ευθύνη.


Ούτε ατομική ούτε πολιτική.        


Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας.

7 σχόλια:

  1. Θέλει η π..... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.
    Ας αφήσουν οι προδότες την κυβέρνηση να κάνει την δουλειά της γιατί αν ήταν αυτά τα νούμερα στο τιμόνι της χώρας με τον Πολακη στην υγεία τώρα θα είχαμε διαλυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν άποψη τα ορφανά του Στάλιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πονάνε οι κοπριτες του ΣΥΡΙΖΑ
    Ας αφήσουν τον Τζαμτζη να κάνει την δουλειά του και ας κάνουν καμία πορεία για το Πολυτεχνείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίλησε κ ο ΣΥΡΙΖΑ που την άνοιξη έλεγε τα μέτρα πρέπει να είναι εμπροσθωβαρη (δώσε ολα τα χρήματα μπροστά μην τα δίνεις σιγά σιγά δεν θα έχει αποτέλεσμα). Βέβαια τώρα που ξαναχρειαζεται να δωθούν χρήματα κάνει τουμπεκί ως συνήθως. Λίαν συντόμως θα μας αποδειξουν ξανά πόσο υπεύθυνοι είναι κ θα πούνε να κάνουμε κ μια πορεία κ για τον Γρηγοροπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παστίλιες για τον πόνο του αριστερού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχως που εχουμε υπουργο υγειας τον Κικιλια και δεν εχουμε ουτε κρουσματα ουτε νεκρους.Για ποιον λογο; Μα ο Κικιλιας δεν καπνιζει.Ευτυχως που ο Αδωνις εκλεισε το Παναγια και το Λοιμωδων.Ευτυχως που ο Μητσοτακης απελυσε 6.500 γιατρους και νοσηλευτες επειδη δεν χρειαζονταν.Αυτα για οσους εχουν ασθενικη μνημη.Μακαρι να ξεπερασουμε οσο πιο γρηγορα γινεται αυτην την καταιγιδα και οσο πιο ανωδυνα.Με ατομικη αλλα και συλλογικη ευθυνη θα τα καταφερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι το τέλος της πανδημίας, βλέπω τον Συριζα στο 10%..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365