Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Αλμωπία: Ανησυχία γονέων μετά τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες - Ζητούν να παρθούν επιπλέον μέτρα

Πολλοί γονείς αποφεύγουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και ζητούν να παρθούν επιπλέον μέτρα

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην Αλμωπία για τον Covid-19, αφού καθημερινά δεκάδες πολίτες νοσούν, με τα τεστ στα ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα να έχουν πάρει φωτιά.


Στις σχολικές μονάδες που είναι ανοιχτές, νηπιαγωγεία, δημοτικά κ.α. υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους γονείς, αφού σε πολλές εξ αυτών έχουν βρεθεί θετικά κρούσματα, είτε σε δασκάλους, είτε στο προσωπικό του σχολείου, είτε στους ίδιους τους μαθητές.


Πολλοί γονείς αποφεύγουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο(κάποιοι άκουσαν από δασκάλους πως υπάρχει κίνδυνος απουσιών), ενώ ζητούν να παρθούν επιπλέον μέτρα στις σχολικές μονάδες οι οποίες είναι ανοιχτές και να γίνεται σωστή και συχνή απολύμανση, ανεξαρτήτως αν υπάρχει κρούσμα ή όχι.


Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες πως δεν γίνεται σωστή ιχνηλάτηση και κινδυνεύουν οι μικροί μαθητές να έρθουν σε επαφή με κάποιον που νοσεί, ή ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.


Η ιχνηλάτηση πρέπει να τονίσουμε ότι γίνεται από την Πολιτική Προστασία και μόνο.



9 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας με τόσα κρουσματα στην περιοχη , καθημερινά ανακαλύπτουμε νέα, πως να στείλεις ένα παιδί 5-6-7 ετών πως θα προστατευτει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια σωστή ιχνηλάτηση? Εδώ τους βάζουν καραντίνα και κυκλοφορούν έξω κύριοι. Δεν θα γεμίσει ο κόσμος όλος, τα σχολεία θα μείνουν? Ας τα κλείσουν όλα να ησυχάσουμε. Βήχει το παιδί μας και μας πιάνει πανικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 4.27.ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΑΙΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.

      Διαγραφή
  4. Στο σπίτι αντέχετε; Βλέπουν 8 ώρες TV . Καλό είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στους Τσάκωνες τρία τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στους Τσάκωνες τρία τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρουμε ότι υπάρχουν θετικά με ραπιντ κι αυτά δε τα μετράει ο ΕΟΔΥ και δε κλείνουν το σχολείο και μετά λέμε γιατί υπάρχει διασπορά! Φυσικά και δε θα τα στείλουμε έτσι τα παιδιά. Κάντε κάτι, κλείστε τα δημοτικά πριν να είναι αργά κι επιτέλους οι άρρωστοι μείνετε σπίτι κ από τα σχολεία ειδοποιήστε αν υπάρχουν κρούσματα να το ξέρουμε (χωρίς ονόματα, δε χρειάζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα σχολεια δεν μας κανουν τοσο κακο, οσο που καποιοι επιτηδιοι δεν κρατανε τα μετρα και κυκλοφορουν ανενοχλητοι,επειδη νομιζουν οτι ειναι αυτοι ο νομος και δεν τους σταματαει κανεις.Αφηστε τα παιδια να βγουν εστω μεχρι το σχολειο ,μην τα κλεισουμε στα κλουβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365