Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Έτσι φούντωσε ο κορονοϊός στην Π.Ε. Πέλλας! Πότε έγινε η μεγάλη ζημιά και εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα

Το επίμαχο πενθήμερο

Τους επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονικές περιοχές, που παρά την κρίση της πανδημίας κατέκλυσαν τους τουριστικούς προορισμούς στην Πέλλα, το πενθήμερο 24 με 28 Οκτωβρίου, κατονομάζουν οι φορείς της περιοχής ως υπεύθυνους για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.


Η περιφερειακή ενότητα Πέλλας είχε βρεθεί άλλες δύο φορές στη δίνη της πανδημίας, περί τα μέσα του Σεπτεμβρίου και στις αρχές του Οκτωβρίου, όταν εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε δύο εργοστάσια κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά και στη Σκύδρα, τα οποία μάλιστα απασχολούσαν εποχικούς εργαζόμενους από τις γύρω περιοχές που μετέδωσαν τον ιό στους τόπους κατοικίας τους.


Παρότι η κρίση φαινόταν να είχε αντιμετωπιστεί, τις τελευταίες δέκα ημέρες παρουσιάστηκε νέα έκρηξη των κρουσμάτων, που σε καθημερινή βάση πλέον είναι πάρα πολλά, ενώ άγγιξαν τα 200 στις 12 Νοεμβρίου. Αριθμοί που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους πολίτες, καθώς κατατάσσουν την περιοχή σε μία από τις πλέον επιβαρυμένες επιδημιολογικά με βάση τον πληθυσμό της.


Το επίμαχο πενθήμερο

«Εάν μετρήσετε τις μέρες, θα δείτε ότι όλα ξεκίνησαν το πενθήμερο από το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου και μέχρι τις 28 του μηνός, όταν γέμισε και ο Άγιος Αθανάσιος και το Λουτράκι. Είχαμε επισκέπτες από Θεσσαλονίκη και από όλη την Ελλάδα», ανέφερε στη Voria.gr ο αντιπεριφειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, επισημαίνοντας πως η διασπορά σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να έγινε από τους εργασιακούς χώρους που είχαν αποτελέσει εστίες υπερμετάδοσης το προηγούμενο διάστημα, καθώς πλέον είναι κλειστοί.


Ο ίδιος επισήμανε πως ο κόσμος έχει συμμορφωθεί στα μέτρα, ενώ γίνονται εντατικοί έλεγχοι από την αστυνομία για την τήρησή τους, ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ενώ μεγάλη είναι η πίεση και στα δύο νοσοκομεία της περιοχής.


«Η περιοχή δέχτηκε μεγάλο φορτίο, πολύ κόσμο την περίοδο του Αγίου Δημητρίου και την 28η Οκτωβρίου από τη Θεσσαλονίκη. Έγινε τεράστια διασπορά. Δεν έπρεπε να είναι ανοιχτή η Θεσσαλονίκη εκείνη την περίοδο. Αυτό μας γέμισε. Και δεν είναι μόνο η περιοχή μας, είναι τα και τα Λουτρά. Νομίζω πως έγινε ένα τεράστιο λάθος», ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου.


4 σχόλια:

  1. η αντίστροφη μέτρηση για την Νέα Δημοκρατία του Κούλη άρχισε και η κατρακύλα θα είναι μεγάλη και γρήγορη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε όνειρα,φανατικέ.
      Τι σχέση έχει ο Κούλης,όπως ειρωνικά αποκαλείς τον πρωθυπουργό,με την βλακεία αυτών που κατέκλυσαν την Πέλλα.
      Δηλαδή εκτός των άλλων ο πρωθυπουργός και κάθε πρωθυπουργός,πρέπει να λαμβάνει υπόψιν και την ηλιθιότητα αρκετών οι οποίοι εν μέσω πανδημίας δεν άφησαν στην άκρη τις πατροπαράδοτες συνήθειες του νεοπλουτισμού τους.
      Η προσωπική ευθύνη δεν υπάρχει;Όλα πρέπει να επιβάλλονται;
      Σου επαναλαμβάνω, κάνε όνειρα και μην ξυπνάς από τον ύπνο σου,γιατί θα απαγοητευτείς.
      Ισως όμως,αν ξυπνήσεις, δεις τα πράγματα καθαρά και χωρίς κομματικές παροπίδες,γιατί τώρα πιθηκίζεις και αναπαράγεις λόγια άλλων, ακραίων, κομματικών.
      Φθάνει πια η "αντίσταση" των επαναλαμβανόμενων πανομοιότυπων σχολίων.
      ΑΡΚΕΤΑ


      Διαγραφή
    2. 8.38 μην προσπαθείς με λογικά επιχειρήματα να τον πείσεις. Αυτό είναι ακατόρθωτο γιατί απλά είναι φανατισμενος αριστερός. Ο φανατισμός δεν αφήνει κανένα να σει τα γεγονότα καθαρά και ο αριστερός λόγω του ότι είναι δογματικος δεν δέχεται τα λογικά επιχειρήματα

      Διαγραφή
  2. Πολύ λάθος ειναι το πενταήμερη, από κάπου αλλού ξέσπασε,αν ειταν νά ειναι από τους τουρίστες θά έπρεπε τό Λουτράκι καί η Ορμά νά ειναι κλειστά.ενωω υπάρχουν κρούσματα αλλά ανάμεσα στα πεδία πού παίζανε μπάλα.σας το λέω με πλήρη ακρίβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365