Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Πέντε άγνωστες χρήσεις για το πράσινο σαπούνι

Το πράσινο σαπούνι για πολλούς θεωρείται αρκετά ξεπερασμένο. Ωστόσο, ακόμα και στις μέρες μας χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως και μπορεί να αναδειχθεί σε ένα πολύτιμο και εξαιρετικά οικονομικό «πολυεργαλείο». Από τον Γιώργο Βράτσο
Διαβάστε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το πράσινο σαπούνι σε διάφορες δουλειές του σπιτιού

Το πράσινο σαπούνι για πολλούς θεωρείται αρκετά ξεπερασμένο. Ωστόσο, ακόμα και στις μέρες μας χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως και μπορεί να αναδειχθεί σε ένα πολύτιμο και εξαιρετικά οικονομικό «πολυεργαλείο».


Διαβάστε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το πράσινο σαπούνι σε διάφορες δουλειές του σπιτιού:

1. Καθαριστικό πατώματος

Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Τα πατώματα θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.

2. Αφρός ξυρίσματος

Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

3. Καθαριστικό ρούχων

Μουλιάστε καλύμματα, κουρτίνες και σεντόνια σε γεμάτη με νερό μπανιέρα μαζί με λίγο πράσινο σαπούνι και μετά βάλτε τα στο πλυντήριο για να πλυθούν. Θα διαπιστώσετε ότι θα βρουν τη χαμένη τους λάμψη και λευκότητα.

4. Φυτοφάρμακο

Δημιουργήστε ένα διάλυμα από νερό και 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού και green soap.jpg3ψεκάστε δύο-τρεις φορές την εβδομάδα τα φυτά του μπαλκονιού ή τα δέντρα του κήπου – η μελίγκρα εξαφανίζεται και τα φυτά αποκτούν μια απόλυτα υγιή όψη.

5. Καθαριστικό τζαμιών

Βουτάτε τα ειδικά πανάκια για το καθάρισμα των τζαμιών σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού με νερό, περνάτε τα τζάμια και μετά τα ξεβγάζετε με νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365