Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Αραβησσός Πέλλας: Έριχναν υγρά απόβλητα σε κανάλι που κατέληγε σε πηγές που υδροδοτούν τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Υγρά απόβλητα αποβλήτων σε αρδευτικό κανάλι που καταλήγει σε πηγές, της Αραβησσού, από τις οποίες υδροδοτούνται περιοχές της Θεσσαλονίκης, έριχναν δύο άνδρες.


Τα δύο άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ελαιοτριβείο σε περιοχή της Πέλλας.


Πρόκειται για δύο ελληνικής καταγωγής άνδρες, ηλικίας 62 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.  


Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, παρουσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος και του προϊσταμένου του Τμήματος Χορήγησης Αδειών, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποίησαν έλεγχο, πρωινές ώρες χθες (23-11-2020) σε εγκαταστάσεις ελαιοτριβείου σε περιοχή της Πέλλας, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση, με διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο τον 62χρονο, ήταν σε πλήρη λειτουργία στερούμενη σχετικής άδειας λειτουργίας, καθώς και περιβαλλοντικής άδειας από την αρμόδια Αρχή.


Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος είχε συνδεδεμένο σωλήνα με αντλία σε εξωτερική υπόγεια δεξαμενή, από την οποία αντλούσε τα υγρά απόβλητα και τα μετέφερε ανεπεξέργαστα σε βυτίο που έσυρε γεωργικός ελκυστήρας, απορρίπτοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο.


Επιπλέον προέκυψε ότι σε κοντινό σημείο από το χώρο απόρριψης των αποβλήτων, ο 62χρονος μετέφερε και απέρριπτε προσωρινά τον ελαιοπυρήνα (υπόλειμμα του ελαιόκαρπου), καλύπτοντας έκταση περίπου μισού στρέμματος.


Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 25χρονος υπάλληλος του ελαιοτριβείου έγινε αντιληπτός να επιστρέφει με γεωργικό ελκυστήρα έπειτα από απόρριψη υγρών αποβλήτων σε κοινόχρηστο χώρο, λειτουργώντας κατ’ εντολή του 62χρονου.


Τέλος, από την αυτοψία προέκυψε ότι υπήρχαν υγρά απόβλητα σε υπαίθριο χώρο της επιχείρησης που είχαν συγκεντρωθεί σε τοιχίο περίφραξης που εφάπτεται σε αρδευτικό κανάλι.


Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν ο γεωργικός ελκυστήρας, το συρόμενο βυτίο και ένα Ι.Χ.Φορτηγό.







Πηγή: thestival.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365