Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Ενισχύονται τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία

Ενισχύονται τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία

Νέα επικοινωνία είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την οποία ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και απομένει η τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. 


Σύμφωνα με την Απόφαση, όλα τα καταγεγραμμένα στο εθνικό μητρώο ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία θα λάβουν ελάχιστη ενίσχυση 2.500€, ενώ προβλέπεται επιπλέον ενίσχυση της τάξης των 1.000€ για κάθε τμήμα του σωματείου με δηλωμένο προπονητή.


Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι μέχρι στιγμής η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ελέγξει περίπου 2.900 φακέλους σωματείων για ένταξη στο μητρώο, ενώ εκκρεμούν ακόμα περίπου 500, οι έλεγχοι των οποίων θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των ενισχύσεων, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το τέλος Νοεμβρίου.


Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα πολλών αθλητικών σωματείων τα οποία βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση λόγω των επιπτώσεων των περιοριστικών μέτρων. Από την αρχή ακόμα της πανδημίας, ο Βουλευτής είχε ενημερώσει τον Υφυπουργό για το ζήτημα ακόμα και επιβίωσης που τίθεται για τα σωματεία της Πέλλας και η συνεργασία τους μέχρι σήμερα ήταν εξαιρετική. Ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, δείχνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού αθλητισμού και ιδίως των ερασιτεχνικών σωματείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365