Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Σκύδρα: Έκκληση του Ιατρού Νίκου Καλαϊτζόγλου

Διαβάστε την ανάρτηση του Γενικού Οικογενειακού Ιατρού - Νίκου Καλαϊτζόγλου

Διαβάστε την ανάρτηση του Γενικού Οικογενειακού Ιατρού - Νίκου Καλαϊτζόγλου:


Κάνω έκκληση στον κόσμο!!


Όσοι έχετε πυρετό δεν "κρυώσατε" απλά, ούτε πιαστήκατε στο χωράφι, ούτε έχετε ψύξη, ούτε σας έπιασε γρίπη όπως πιστεύετε. 


Κατά πάσα πιθανότητα είστε θετικοί στον covid19! Κάποιος σας κόλλησε που κάνει βόλτες έξω ενώ έχει συμπτώματα. 


Όλοι όσοι έχετε πυρετό είστε θετικοί μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου! Ακόμα και με αρνητικό τεστ μείνετε σπίτι και επαναλάβετε το τεστ σε 1 εβδομάδα.


- Μείνετε σπίτι 10 μερες απο το πρώτο σας σύμπτωμα ειτε έχετε θετικό τεστ είτε αρνητικό είτε δεν έχετε κάνει ακόμα. Το ίδιο και το στενό σας οικογενειακό περιβάλλον. Μπορεί να μην έχουν κάτι τώρα άμεσα αλλα το επόμενο 14ήμερο που θα μείνουν καραντίνα μπορεί να εκδηλώσουν κάποια συμπτώματα. 

- Μετά την καραντίνα δεν ειναι απαραίτητο η επανάληψη του τεστ για να επιστρέψετε στη δουλειά σας. Το τεστ μπορεί να παραμείνει θετικό εβδομάδες μετά τη νόσο χωρίς να σημαίνει όμως ότι είσαστε ακομα μεταδοτικοί. Η καραντίνα αρκεί ωστε να επιστρέψετε στη δουλειά σας, αρκεί φυσικά να είστε και χωρίς συμπτώματα για ενα 3ήμερο.

- Τα συμπτωματα συνήθως ειναι πυρετός, ξηρός βήχας, καταρροή, απώλεια όσφρησης , απώλεια γεύσης, πόνος στο λαιμό, κεφαλαλγία, μυαλγίες, αρθραλγίες. Σπανίως παρατηρούνται διάρροιες, γαστρεντερικές διαταραχές ή ακόμα και εξανθήματα. Δεν ειναι ανάγκη να τα έχετε όλα για να είστε θετικοί. Αρκούν και κάποια απο αυτά.

- Τα συμπτώματα και η διάρκεια τους δεν είναι στάνταρ. Βλέπουμε κάποιους να το ξεπερνούν με ένα μπούκωμα και μια απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης και βλέπουμε άλλους να έχουν υψηλό πυρετό με βήχα και να εκδήλώνουν πνευμονία.

- Η αντιβίωση που όλοι βιάζεστε να ξεκινήσετε δεν προλαμβάνει την πνευμονία ή τις επιπλοκές. Εδώ θα σας αναφέρω ότι όλοι όσοι κατέληξαν με πνευμονία σε ένα νοσοκομείο ήταν ήδη αρκετοί από αυτούς υπό αντιβίωση και δεν είχαν καμμία βοήθεια από αυτήν. 

- Λαμβάνετε αντιπυρετικά, κυρίως παρακεταμόλη 1000 mg, βιταμίνη C 1000 mg, βιταμίνη D 2000-4000 ημερησίως, βιταμίνες συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο, πολλά υγρά και σούπες. Στον βήχα μελέτες έδειξαν ότι βοήθεια προσφέρει κυρίως η ακετυλοκυστεΐνη (Trebon N, Fluimusil). 


Δυναμώστε τον οργανισμό σας όσο μπορείτε. 

Παρακαλώ πολύ όμως μην υποτιμάτε τα συμπτώματα. 

- Πολυ συχνά παρατηρείται δύσπνοια δηλαδή μια κούραση ή ένα λαχάνιασμα στην ομιλία! Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε αυτήν την δύσπνοια (αν δεν έχουμε οξύμετρο να την τεκμηριώσει, συνήθως κάτω από 94%), αντί αυτού νιώθουμε μια υπερβολική εξάντληση και κούραση ειτε στην ομιλία ειτε στο περπάτημα μέχρι την τουαλέτα μας. 

- Όταν επιμένει ο υψηλός πυρετός πέρα του 5ημέρου ή/και νιώθουμε αυτήν την έντονη εξάντληση ή κόπωση που σας ανέφερα ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας όπου θα εκτιμήσει την κατάσταση και πιθανόν θα σας δώσει ειδική αγωγή ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

- Ο φονικός αυτός ιός δεν κοιτάει ηλικίες ούτε υποκείμενα νοσήματα όπως πιστεύετε. Δυστυχώς έχουμε και νέους ανθρώπους διασωληνωμένους χωρίς συνοδά νοσήματα! 


Δυστυχώς είμαστε σε πόλεμο!

Αυτή η εβδομάδα είναι καθοριστική! 


Δίνονται μάχες στα νοσοκομεία και έξω απο αυτά απο συναδέλφους και ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του ιού! 


Μιλάμε πάντα για ιό όπου δεν υπάρχει θεραπεία! 


Όσοι δεν πιστεύετε σε όλο αυτό βοηθάτε με τη σιωπή σας και απλά με την τήρηση των κανόνων. Σεβαστειτε την προσπάθεια σας παρακαλώ!


- Μάσκα.....αποστάση και πλύσιμο χεριών! 


Καλώς ή κακώς αυτά είναι τα μόνα όπλα μας για την διασπορά του ιού!


Μείνετε σπίτι όσοι έχετε συμπτώματα! Η μετάδοση είναι απελπιστικά εύκολη!


Βοηθήστε με τον τρόπο σας!

Κάνω έκκληση στον κόσμο!! Όσοι έχετε πυρετό δεν "κρυώσατε" απλά, ούτε πιαστήκατε στο χωράφι, ούτε έχετε ψύξη, ούτε σας...

Δημοσιεύτηκε από Γενικός Οικογενειακός Ιατρός - Νίκος Καλαϊτζόγλου στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

5 σχόλια:

  1. Δυστυχώς γιατρέ. Οι βλάκες πάντα κερδίζουν. Στις απόψεις τους. Μόνο που εδώ, οι απόψεις τους στοιχίζουν ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς γιατρέ οι συμπολίτες σου φαίνεται ότι δεν κατανοουν την κρισιμότητα της πανδημιας. Ζωντανό παραδειγμα ενώ ο ένας ιερέας έχει μισησει και είναι σε καραντίνα ο άλλος ιερέας ο αρχιμανδρίτης εξακολουθεί να λειτουργεί με πιστους μέσα στην εκκλησία βάζοντας τους από πλαινη πορτα παρα τις οδηγίες εντολές του κρατους. Αν μπορεις βάλτους μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτοικος Σκύδρας. Πηγαίνω συνεχεία στην εκκλησία και πάντα οι πόρτες είναι κλειστές. Εκκλησιαζομαι συχνά χθες και την προηγούμενη Κυριακή περίμενα μέχρι τις 10:30 στο πεζοδρόμιο γιατί και οι πόρτες της αυλής είναι κλειδωμένες περίμενα μέχρι να τελειώσει η θεία λειτουργία για να ανάψω κερί και να πάρω αντίδωρο. Με το που τελείωσε η λειτουργία βγήκαν οι ψάλτες ο νεωκόρος και ένας επίτροπος του ναού ο οποίος μας ξεκλείδωσε

      Διαγραφή
    2. Κάτοικος Σκύδρας. Πηγαίνω συνεχεία στην εκκλησία και πάντα οι πόρτες είναι κλειστές. Εκκλησιαζομαι συχνά χθες και την προηγούμενη Κυριακή περίμενα μέχρι τις 10:30 στο πεζοδρόμιο γιατί και οι πόρτες της αυλής είναι κλειδωμένες περίμενα μέχρι να τελειώσει η θεία λειτουργία για να ανάψω κερί και να πάρω αντίδωρο. Με το που τελείωσε η λειτουργία βγήκαν οι ψάλτες ο νεωκόρος και ένας επίτροπος του ναού ο οποίος μας ξεκλείδωσε

      Διαγραφή
  3. Κάτοικος Σκύδρας. Πηγαίνω συνεχεία στην εκκλησία και πάντα οι πόρτες είναι κλειστές. Εκκλησιαζομαι συχνά χθες και την προηγούμενη Κυριακή περίμενα μέχρι τις 10:30 στο πεζοδρόμιο γιατί και οι πόρτες της αυλής είναι κλειδωμένες περίμενα μέχρι να τελειώσει η θεία λειτουργία για να ανάψω κερί και να πάρω αντίδωρο. Με το που τελείωσε η λειτουργία βγήκαν οι ψάλτες ο νεωκόρος και ένας επίτροπος του ναού ο οποίος μας ξεκλείδωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365