Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος ο εγκέφαλος της «Εταιρείας Δολοφόνων» που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα

Ο αρχηγός της αποκαλούμενης «Εταιρείας Δολοφόνων» που δολοφονούσε ηλικιωμένους και τους έπαιρνε την περιουσία πέθανε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα

Ο άνθρωπος που με τις πράξεις του είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα την δεκαετία του ’80 ο Χρήστος Παπαδόπουλος πέθανε σε ηλικία 82 ετών. Ο αρχηγός της αποκαλούμενης «Εταιρείας Δολοφόνων» που δολοφονούσε ηλικιωμένους και τους έπαιρνε την περιουσία πέθανε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. 


Ήταν 1987 όταν αποκαλύφθηκε το σατανικό σχέδιο του Παπαδόπουλου και των συνεργών του. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργοί του καταδικάστηκαν σε 25 ετών.


Το 2009 στα 73 του χρόνια αποφυλακίστηκε αλλά το 2011 ξαναπήρε το δρόμο της φυλακής, έχοντας καταδικαστεί για απαγωγή γυναίκας.


Αποφυλακίστηκε και πάλι και έμενε στο Μενίδι. 


Η Εταιρεία Δολοφόνων

Το Πάσχα του 1987 αποκαλύφθηκε η δράση της «Εταιρείας Δολοφόνων», τα μέλη της οποίας επί τουλάχιστον 7 χρόνια προσέγγιζαν ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους δολοφονούσαν αφού πρώτα πλαστογραφούσαν τις διαθήκες τους παίρνοντας τους τα πάντα.


Εγκέφαλος ήταν ο τότε 51χρονος δικηγόρος Χρήστος Παπαδόπουλος. Άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας, πρώην δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών.


Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν άτομα με λευκό ποινικό μητρώο. Η «Εταιρεία Δολοφόνων» εντόπιζε τα θύματά της, με γνώμονα την οικονομική τους επιφάνεια, την έλλειψη στενών συγγενικών προσώπων και την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων υγείας.


Αποκτούσαν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους με διάφορους τρόπους. Μόλις πετύχαιναν το σκοπό τους, πλαστογραφούσαν τις διαθήκες τους, με τη συνεργασία συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών, και εν συνεχεία τους δολοφονούσαν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο θάνατός τους να δείχνει ότι προήλθε από φυσικά αίτια.


Ακόμα και έμπειροι γραφολόγοι δεν κατάφερναν με την πρώτη ματιά να αντιληφθούν ότι οι διαθήκες που είχαν μπροστά τους ήταν πλαστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365