Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Το τρόφιμο που κάνει τον καρκίνο πολύ πιο επικίνδυνο

Διαβάστε λεπτομέρειες

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το χρόνια αυξημένο σάκχαρο αυξάνει τον κίνδυνο επικίνδυνων για τη ζωή επιπλοκών, συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου και μειώνει τον χρόνο επιβίωσης στους καρκινοπαθείς πρώτου σταδίου.


Γι’ αυτόν τον λόγο, ο αυστηρός έλεγχος του σακχάρου αποτελεί βασικό παράγοντα στη βελτίωση της πρόγνωσης.

Μια μεγάλη μελέτη σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης των καρκινοπαθών έγινε από τη δρα Κόλιν Ούμπερ και τους συνεργάτες της στην Κλινική Καρκίνου «Η φύση λειτουργεί καλύτερα», μια φυσικοπαθητική κλινική καρκίνου των ΗΠΑ.

Η επταετής αυτή μελέτη αφορούσε 317 καρκινοπαθείς και τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο Cancer Strategies Journal την άνοιξη του 2014. Η κλινική σύστηνε σε όλους τους καρκινοπαθείς να αποφεύγουν όλες τις γλυκές τροφές και τα γλυκά ροφήματα.

Ανεξάρτητα από το είδος ή το στάδιο του καρκίνου, η μελέτη έδειξε ότι οι καρκινοπαθείς που απέφευγαν τη ζάχαρη είχαν πάνω από το διπλάσιο ποσοστό επιβίωσης (90%) συγκριτικά με όσους κατανάλωναν ζάχαρη (36%).

Είναι πολύ σημαντικό οι καρκινοπαθείς να διατηρούν υπό αυστηρό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης. Τόσο τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας (μέτρηση του σακχάρου το πρωί πριν από το φαγητό) όσο και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HBAIC, ένας μακροχρόνιος δείκτης επιπέδων γλυκόζης) πρέπει να μετριούνται και να παρακολουθούνται συχνά.

Η παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης και οι σωστές αλλαγές στη διατροφή για τον καλό έλεγχο του σακχάρου είναι βασικά βήματα για την πρόληψη του καρκίνου και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων κάθε επιλεγμένης θεραπείας καρκίνου.

Πηγή: Anticancer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365