Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε.Πέλλας για την πορεία της πανδημίας

Δελτίο Τύπου


Οι  δημοτικές παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας στην Π.Ε.Πέλλας παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις με την πανδημία.


 Αγωνία μας προκαλεί η κατάσταση, βλέποντας τα δύο  νοσοκομεία της Πέλλας σε Έδεσσα & Γιαννιτσά να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία της μίας νόσου , να υπάρχει αναστολή των τακτικών ιατρείων, αναβολή 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων, να υπάρχουν συμπτύξεις τμημάτων.


Αγωνία μας προκαλεί το γεγονός, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκή αριθμητικά,  παρά τις προσλήψεις που έγιναν τελευταία. 


Αγωνία μας προκαλεί το, ότι δεν  γίνονται test σε εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ υπάρχουν πολλαπλά κρούσματα. Όπως επίσης και δεν γίνονται test στον γενικό πληθυσμό, αν και ο νομός εδώ και πολλές μέρες είναι στο ‘’κόκκινο’’.


Νοιώθουμε εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, γιατί το σύστημα υγείας δεν θωρακίστηκε από την κυβέρνηση στον πολύτιμο χρόνο που δώσαμε όλοι οι πολίτες.


Νοιώθουμε εκτεθειμένοι σε κίνδυνο από την μείωση 572 εκατ. ευρώ στο κονδύλι για την υγεία του κρατικού πρϋπολογισμού για το 2021. Την ζωή μας μόνο με μείωση την κοστολογούν.


Είναι εξοργιστική και μακάβρια και δεν σηκώνει πανηγυρισμούς η σύγκριση με τον αριθμό θανάτων άλλων χωρών,  γιατί και εκεί τα δημόσια συστήματα υγείας τα άφησαν να καταρρεύσουν λόγω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας. Άλλωστε, η χώρα μας είναι προτελευταία στον κατάλογο των χωρών της Ε.Ε. για τις δαπάνες στην υγεία. Μήπως πρέπει να πανηγυρίσουμε και για αυτό ;


Την ίδια ώρα, που αγωνιωδώς οι γιατροί και νοσηλευτές πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν κόσμο, η ΚΕΔΕ και το υπουργείο συζητούν ότι πρέπει να περιέλθει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην ευθύνη των δήμων. Μα, αυτό αποδεικνύεται τώρα από την πανδημία ; Ότι, δηλαδή, μπορεί ένα κατακερματισμένο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει ;


Τώρα θέλουμε δημόσιο σύστημα υγείας καλά οργανωμένο, με όλο το αναγκαίο επιστημονικό, τεχνικό, εργατικό προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές, με εξασφάλιση των αναγκαίων προμηθειών και όχι Kέντρα Yγείας στην ευθύνη των Δήμων, που θα λειτουργούν ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.


Εμείς απαντάμε :

 Όπως ακριβώς ο κυβερνητικός προγραμματισμός με τα αντεργατικά νομοσχέδια δεν αναστέλλεται, μάλιστα επισπεύδεται με νόμο για την 10ωρη εργασία, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης , με αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φορτώνει κι άλλα βάρη στο λαό, έτσι ακριβώς και οι αγώνες δεν αναβάλλονται.


 Ούτε απαγορεύονται, παρά μόνο προσαρμόζονται στις συνθήκες πανδημίας, βάζοντας στο επίκεντρο την ζωή και τα δικαιώματα του λαού.


Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών , όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό  τομέα  που μέσα από τα συνδικάτα, συλλόγους και ομοσπονδίες  απαντάνε με ΑΠΕΡΓΙΑ  στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020. 


--Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα. Όχι παζάρια για αγορά υπηρεσιών.

--Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς. Αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων.

--Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.

--Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα που προβλέπει 10ωρη δουλειά και ο νέος συνδικαλιστικός  νόμος . Δίνουμε απάντηση στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.


Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο ! 

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος - Επικεφαλής Παράταξης

Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος

Δήμου Πέλλας       :  Παπαδοπούλου Ολυμπία  -      «            «

Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης             -      «            «     

1 σχόλιο:

  1. Αντιδημοκρατικά κόμματα δεν θα έπρεπε να έχουν λόγο
    Όπως η Χρυσή Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365