Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Να γιατί τα σκίαστρα στα παράθυρα των αεροπλάνων πρέπει να είναι ανοιχτά σε απογείωση-προσγείωση

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο γνωρίζουν ότι οι αεροσυνοδοί ζητούν πάντα στην απογείωση και την προσγείωση να έχουν ανοιχτά τα σκίαστρα από τα παράθυρα.


Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η απάντηση κρύβεται στη λέξη «ασφάλεια».

Όπως εξηγούν οι ειδικοί σε καταστάσεις ανάγκης το πλήρωμα του αεροσκάφους έχει στη διάθεσή του μόλις 90 δευτερόλεπτα να εκκενώσει το αεροπλάνο. Προκειμένου ο στόχος αυτός να επιτευχθεί το πλήρωμα αφενός προετοιμάζει τους επιβάτες και αφετέρου πρέπει να έχει τη δυνατότητα να βλέπει τι συμβαίνει στις θέσεις των επιβατών για να εκτιμήσει την κατάσταση.

«Οι επιβάτες συνήθως ενημερώνουν το πλήρωμα άμεσα για το αν συμβαίνει κάτι. Σε περίπτωση ξαφνικής ανάγκης κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Επομένως αν τα σκίαστρα είναι ανοιχτά τότε το πλήρωμα μπορεί να δει τις εξωτερικές συνθήκες και έτσι να αποφασίσει ποιες εξόδους κινδύνου μπορεί να χρησιμοποιήσει για την εκκένωση του αεροπλάνου» εξηγούν οι ειδικοί.

Όπως λένε αν έχεις συνηθίσει σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού πριν από ένα ατυχές γεγονός έχεις 1.000 φορές καλύτερη οπτική ικανότητα σε σχέση με το αν ήσουν στο «μαύρο σκοτάδι» και είχες στη διάθεσή σου μόλις 90 δευτερόλεπτα για να αποβιβαστείς από το αεροσκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365