Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Θ. Τζάκρη για την απουσία των Ελληνικών Θέσεων από το επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Γεωργίας – Αλιείας της ΕΕ

Δελτίο Τύπου

Χωρίς τις θέσεις του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Γεωργίας – Αλιείας της ΕΕ που αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα εξαιτίας της covid-19.  


Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 16 Νοεμβρίου 2020, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η κατάσταση αγοράς των αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη εξαιτίας της πανδημίας covid-19. 19 κράτη μέλη έστειλαν τις θέσεις τους σχετικά με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στις χώρες τους που συμπεριλήφθησαν στο σχετικό έγγραφο του Συμβουλίου με στόχο κυρίως να συζητηθεί και να εξευρεθεί ένα σύνολο ενδεδειγμένων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα. 


Ωστόσο από το επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου (st 12708/20add1), απουσίαζαν οι ελληνικές θέσεις.


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προφανώς επειδή θεωρεί ότι οι κλάδοι της ελληνικής γεωργίας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της covid-19 , δε θεώρησε αναγκαίο να αποστείλει εγκαίρως τις ελληνικές θέσεις ώστε να ληφθούν υπόψη και να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο.


Μάταια οι Έλληνες αγρότες, (ροδακινοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι, αμπελοκαλλιεργητές, καλλιεργητές θερμοκηπίων, παραγωγοί- πωλητές λαϊκών αγορών, κτηνοτρόφοι, ελαιοκαλλιεργητές κλπ) περιμένουν από την Κυβέρνηση να τους στηρίξει σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις που βιώνουν. 


Για  την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «όλα βαίνουν καλώς» αφού δεν κατάφερε ούτε καν να συμμετέχει στην τυπική διαδικασία διαμόρφωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενός κοινού εγγράφου με τα άλλα κράτη μέλη, όπου θα αναφέρονταν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιμέρους κλάδοι της ελληνικής γεωργίας στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας, αλλά και θα προτείνονταν συγκεκριμένα μέτρα με τη διασφάλιση των σχετικών πόρων.

1 σχόλιο:

  1. αφού έχουμε υπουργό υγείας ξεφτέρι, τον Βορίδη. Δεν ξέρει να ξεχωρίσει το λάχανο από το μαρούλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365