Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Αλμωπία: Σημαντική ενημέρωση προς τους κατοίκους των Τ.Κ. Βορεινού, Γαρεφείου, Λυκοστόμου, Νότιας, Όρμας, Προμάχων, Σαρακηνών και Φούστανης

Ανακοίνωση

Ενημέρωση σχετικά με τους δικαιούχους   του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% σε Κοινότητες όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί Σταθμοί για τα έτη 2015-2019.


Αφορά τους κατοίκους των  Κοινοτήτων, ΒΟΡΕΙΝΟΥ-ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ-ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ-ΝΟΤΙΑΣ- ΟΡΜΑΣ-ΠΡΟΜΑΧΩΝ-ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ-ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ του Δήμου Αλμωπίας.


Σας ενημερώνουμε ότι η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 4 παρ. 8 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/48653/1597/29.05.2019 (ΦΕΚ 2172/Β/07.06.2019) σχετικά με τον Επιμερισμό  του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% σε Κοινότητες όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί Σταθμοί για τα έτη 2015-2019, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html)


πίνακα με τους αριθμούς παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών ανά Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού,  οι οποίοι,  σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρούνται στα συστήματά της,  πληρούν τα κριτήρια του Άρθρου 2 της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης.


Όπως προβλέπεται στην παραπάνω ΚΥΑ (Άρθρο 4 παρ. 8), στις περιπτώσεις ενεργών παροχών οι αριθμοί των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.,  οι δικαιούχοι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν στο Δήμο Αλμωπίας , έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, αίτηση για έκδοση βεβαίωσης ότι είναι δικαιούχοι κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 της ΥΑ, παρέχοντας παράλληλα εξουσιοδότηση στους οικείους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να αποστείλουν στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. τις σχετικές βεβαιώσεις. Οι βεβαιώσεις αυτές  θα πρέπει να διαβιβάζονται αμελλητί από τους οικείους ΟΤΑ Α' βαθμού στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.


Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα ενημερώσει για την ανάρτηση του τελικού πίνακα με τους αριθμούς παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών ανά Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και θα αποστείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τελικό πίνακα με αναλυτικά στοιχεία (αριθμό παροχής, ποσό, προμηθευτή, Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού) και στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας τα ποσά που τους αντιστοιχούν ανά δικαιούχο της πίστωσης,  σύμφωνα με την παρ. 2 του Άρθρου 1.


Το σχετικό έντυπο της αίτησης είναι αναρτημένο, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας: www.dimosalmopias.gov.gr στην καρτέλα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


Δεδομένου, του ότι απαιτείται, εξουσιοδότηση προς τους οικείους ΟΤΑ Α΄ βαθμού για να αποστείλουν στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. τις σχετικές βεβαιώσεις, η σχετική εξουσιοδότηση μπορεί να εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese την οποία ο πολίτης θα εκτυπώσει και θα αποστείλει στο Δήμο Αλμωπίας. ( το κείμενο της εξουσιοδότησης είναι: Εξουσιοδοτώ το Δήμο Αλμωπίας, ώστε να αποστείλει στην ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ τη σχετική βεβαίωση που με αφορά). 


Η κατάθεση των αιτήσεων και των εξουσιοδοτήσεων, των εν λόγω πολιτών μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail: almopia.ape@gmail.com.


Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2384350203, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365