Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: «Εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας, σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού»

Διαβάστε το μήνυμα του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη

Διαβάστε το μήνυμα του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη:

Αγαπητές μου συμπολίτισσες,

Αγαπητοί μου συμπολίτες,


Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Αυτές τις ημέρες η σκέψη όλων μας είναι σε όσους δίνουν τη μάχη με τον ιό είτε κατ’ οικόν είτε νοσηλευόμενοι. Είναι σε αυτούς που δεν κατάφεραν να τον κερδίσουν και στις οικογένειες τους.  


Το τελευταίο διάστημα στο Νομό μας ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία παραμένει υψηλός, γεγονός που προκαλεί την εύλογη ανησυχία όλων μας. 


Όμως οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν από όλους μας ψυχραιμία, υπευθυνότητα και στήριξη του αγώνα που δίνουν καθημερινά οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, στα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ. 


Από την πρώτη στιγμή βασικός στόχος ήταν η θωράκιση των Νοσοκομείων μας μέσα από την ενίσχυση τους τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Προσλήφθηκαν 120 άτομα ιατρικού, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού. Και η προσπάθεια από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζεται, όχι μόνο στην Πέλλα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Καλούμαστε λοιπόν όλοι να ανταποκριθούμε σε μια πρόκληση με πολλαπλά στάδια δυσκολίας. Τη δεδομένη στιγμή και για το επόμενο διάστημα η πιο σημαντική προσφορά μας είναι να παραμείνουμε υγιείς, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και όταν είναι απαραίτητο, να τις πραγματοποιούμε τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών. Έτσι θα καταφέρουμε να μειώσουμε σταδιακά το ρυθμό μετάδοσης του ιού. 


Το ξέρουμε όλοι ότι τα μετρά κοστίζουν. Κοστίζουν στην τοπική μας οικονομία αλλά και στην ψυχολογία μας. Ωστόσο είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε, μέχρι την έγκριση του εμβολίου, απέναντι σε έναν δύσκολο εχθρό που δεν κάνει διακρίσεις. 


Φοράμε μάσκα, πλένουμε τα χέρια μας, τηρούμε τις αποστάσεις. Έτσι μειώνουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και αυξάνουμε το δείκτη της ζωής. Μεγαλώνουμε τη μεταξύ μας απόσταση και δυναμώνουμε το νοητό τοίχος προστασίας απέναντι στον ιό. 


Πιστεύω ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε οι επόμενες εβδομάδες να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και σύντομα υγιείς και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα. 


Είναι μια μάχη που θα τη δώσουμε ενωμένοι και θα την κερδίσουμε όλοι μαζί!


3 σχόλια:

  1. ρε τολμάτε και βγάζετε μηνυματα; αυτα μας τα εχει πει ο ΕΟΔΥ εσεις τι κάνατε για τα νοσοκομεια του νομού;Ε; τι κάνατε; μόνο δικούς σας διοικητές να βάζετε; Αντε πια φτάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρουμε όλοι ότι τα μετρά κοστίζουν... σιγά βάζεις και απο την τσέπη σου; πληρωνουμε κανονικα τους φορους μας.. εσεις ειστε ανίκανοι. ΛΙΓΟΙ για τον νομο πελλας, λυπαμαι αυτους που σας ψηφισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη παλι ατομικη ευθυνη.Συμφωνω.Η ευθυνη της πολιτειας;Ολο αυτο το διαστημα δεν μας ειπατε τι κανατε.Ποια μετρα πηρατε για την ΠΕΛΛΑ.Μπορειτε να μου εξηγησετε γιατι ειμαστε πρωταθλητες σε κρουσματα πανελλαδικα;Τι εφταιξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365