Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Γιατί στην Ασία δεν είναι τόσο σφοδρό το δεύτερο κύμα κορονοϊού - Η απάντηση διά στόματος Μαγιορκίνη

Η απάντηση διά στόματος Μαγιορκίνη

Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ρωτήθηκε σχετικά με τους λόγους που αρκετές χώρες στην Ασία δεν αντιμετωπίζουν ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού τόσο σφοδρό όσο αυτό στην Ευρώπη. 


Ο ίδιος απάντησε αρχικά ότι αυτές οι χώρες έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο έχουν αντιμετωπίσει την πανδημία μέχρι στιγμής


«Καταρχάς ο κόσμος για χρόνια κάνει χρήση της μάσκας. Για παράδειγμα στην Ιαπωνία, είχα βρεθεί τον Μάρτιο του 2017 και ο κόσμος τότε φόραγε μάσκα στο μετρό παντού. Ήδη από τότε. Οπότε είναι εξοικειωμένος. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο η κουλτούρα τους αντιλαμβάνεται την κοινωνική απόσταση είναι εντελώς διαφορετικός από εμάς» συμπλήρωσε.


Όλα αυτά θα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας πρόσθεσε γιατί «ο ιός εκμεταλλεύεται την κουλτούρα για τη μετάδοση και το πόσοι μαζεύονται σε ένα τραπέζι και πόσοι μαζεύονται και πόσοι θα βρεθούν σε έναν συγχρωτισμό έχουν μεγάλες διαφορές».


Στην συνέχεια, ο κ. Μαγιορκίνης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός πανευρωπαϊκού lockdown, απαντώντας ότι ελέγχουμε πολύ καλά τα σύνορα και δεν υπάρχει θέμα μετάβασης


«Άρα η κάθε χώρα μπορεί να αποφασίσει από μόνη της για το πόσο σοβαρή είναι η επιδημία και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365