Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Δημήτρης Γιάννου: Απάντηση σε δημοσίευμα για τις δράσεις του Δήμου Έδεσσας για τον Covid-19

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Έδεσσας

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Έδεσσας:


Η ερώτηση που απηύθυνε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Τσεπκεντζής στον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Γιάννου σχετικά με το που διατέθηκαν οι πόροι που έλαβε ο Δήμος Έδεσσας λόγω Covid-19, καθώς και για το ποιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν για την τοπική κοινωνία που μαστίζεται, απαντήθηκε πλήρως.


Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μουράτογλου ενημέρωσαν τον κ. Τσεπκεντζή – αν και όφειλε να το γνωρίζει – ότι τα χρήματα αυτά ήρθαν στον Δήμο Έδεσσας όχι για τον Covid-19, αλλά λόγω της απώλειας εσόδων που έχει ο δήμος λόγω του Covid-19. Δηλαδή, τα χρήματα αυτά δεν ήρθαν για διανομή φαγητών σε άπορους συμπολίτες μας, αλλά για να μπορέσει ο Δήμος Έδεσσας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η διανομή φαγητών και η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Τσεπκεντζής, δεν αποτελούν αρμοδιότητες των δήμων και δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν με νόμιμο τρόπο. Η επιμονή της «Κοινωνίας σε Κίνηση» στο παραπάνω ζήτημα, μετά από τις τόσο ξεκάθαρες τοποθετήσεις, δημιουργεί προβληματισμό. Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι εποχές που οι διοικήσεις του Δήμου Έδεσσας μοίραζαν μπιφτέκια και λουκάνικα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.


Επίσης, παρά τις επισημάνσεις της Προέδρου της ΔΗΚΕΔΕ και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κας Νατάσας Ιατρίδου, ότι 80.000 € από το παραπάνω ποσό έλαβε η ΔΗΚΕΔΕ για τις δράσεις της που σχετίζονται με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η ανακοίνωση της Κοινωνίας σε Κίνηση» αναφέρει ψευδώς ότι μόνο 29.000 ευρώ διατέθηκαν «για εξάλειψη των τραγικών συνεπειών στην κοινωνία μας από τα συνεχή lockdown». Θυμίζουμε ότι η ΔΗΚΕΔΕ μεταξύ των άλλων έκανε και πάλι επέκταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο με μεγάλη επιτυχία. Σε ότι αφορά στα tablet η κα Ιατρίδου ανέφερε ξεκάθαρα ότι περισσότερα από 50 μηχανήματα έχουν διατεθεί στα σχολεία και είμαστε εδώ να καλύψουμε κάθε ανάγκη.


Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τηρούμε πιστά όλα τα μέτρα προστασίας και πραγματοποιούμε απολυμάνσεις όπου απαιτείται, με σεβασμό στη δημόσια υγεία και τα δημοτικά χρήματα.


Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με την «Κοινωνία σε Κίνηση» του Γιάννη Τσεπκεντζή: μας χωρίζει χάσμα! Το τεράστιο χάσμα που μας χωρίζει έχει να κάνει με τον τρόπο που πολιτευόμαστε. Εμείς προτιμούμε τα έργα και ο κ. Τσεπκεντζής με τους συνεργάτες του τα όμορφα, αλλά δυστυχώς κούφια και χωρίς νόημα, λόγια.


Η κοινωνική ευαισθησία γίνεται συχνά πολύ επικερδές «εμπόρευμα» στο «πολιτικό χρηματιστήριο αξιών», αλλά στις δύσκολες εποχές που ζούμε καλό θα είναι να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα και να μην ποντάρουμε στη δυστυχία των συμπολιτών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365