Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μελίτα Χισκάκη για Covid-19: Κάθε μέρα ακούμε για θανάτους γνωστών και φίλων - Πόσο δύσκολο είναι να τηρούμε πέντε βασικούς κανόνες;

Διαβάστε την ανάρτηση της κ. Χισκάκη

Διαβάστε την ανάρτηση της κ. Χισκάκη:


Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάθε μέρα ακούμε για θανάτους γνωστών και φίλων. Κάθε μέρα βλέπουμε ηλικιωμένους και όχι μόνο να νοσούν.


Μέχρι πού σκοπεύουμε να το πάμε όλο αυτό; Πόσο δύσκολο είναι να τηρούμε πέντε βασικούς κανόνες; Τι νομίζουμε πως κάνουμε; Επανάσταση κόντρα στο κατεστημένο; Μαγκιά; Πουλάμε πνεύμα και ιδεολογία; Σε ποιον; Σ ένα σύστημα υγείας που ήταν στην εντατική έτσι κι αλλιώς; Δεν χρειαζόταν καμία πανδημία για να αποδείξει την ανεπάρκειά του. Αυτό πολεμάμε; Δεν είναι μόνο η πανδημία.


Είναι χίλιες άλλες αρρώστιες. Αισθανόμαστε τη γριούλα που περιμένει μέσα στο κρύο για να εξεταστεί; Αν ποτέ δηλαδή γίνει αυτό. Μέχρι και ακτινογραφίες πάνω από τα ρούχα είδαμε. Ήτανε στραβό το αμπέλι, αμολήσαμε και το γάιδαρο. Τι θέλουμε; Να γυρίσουμε στην εποχή που πεθαίναμε από σκωληκοειδίτιδα; Γιατί; Για να κάνουμε τους μάγκες στα κλειστά καφενεία; Για να πίνουμε το καφεδάκι με τη γειτόνισσα; Τι δεν καταλαβαίνουμε; Γιατί πρέπει να ακούσω τον Μπαρμπα Μήτσο που μιλάει κόλπα των μεγάλων και όχι τους ειδικούς; Επιτέλους τι δε βλέπουμε; Μέχρι και οι πιο βάρβαροι κατακτητές σεβόντουσαν τους άρρωστους και τους ηλικιωμένους. Εμείς είμαστε υπεράνω; Στον Καιάδα λοιπόν; Αυτός είναι ο πολιτισμός μας για τον οποίο υπερηφανευόμαστε; Όποιος δεν έχει πολιτισμό είναι ο σκλάβος. 


Και στο κάτω κάτω τι πρέπει να γίνει; Να έχουμε έναν αστυνόμο πάνω στο κεφάλι μας; Ή έναν ρουφιάνο πίσω από τη διπλανή πόρτα; 

Σκεφτείτε πού πάμε και ποιον πολεμάμε.

Σκεφτείτε και μετά πράξτε.

Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάθε μέρα ακούμε για θανάτους γνωστών και φίλων. Κάθε μέρα βλέπουμε ηλικιωμένους...

Δημοσιεύτηκε από Melita Xiskaki στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

6 σχόλια:

  1. στην αλμωπία δεν εχουμε παιδεία στα βασικά και φαίνεται ξεκάθαρα στο θέμα του κορονοιου. ο καθένας ότι θέλει κάνει. μαζεύονται σε σπίτια, γυρνάνε από δω και απο κει. ενώ υπήρχε και άτομο που ανάγκαζε τους εργαζομένους του να μην φοράνε μάσκα επειδή ήταν αρνητής του ιου. φανταστείτε γιατί μυαλά μιλάμε. και εσυ μελιτα καλο ειναι να τραβήξεις τα αυτιά κάποιον που κατεβήκατε στο ίδιο ψηφοδέλτιο που συνεχίζουν ακομα και σημερα τις θεωρίες συνωμοσίας γύρο απο τον ιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατέ μου σιγά με ταρακούνησες, τρέμω. Συμβουλεύεις ατομο με άπειρες εξατομικεδευμένες γνώσεις να προβεί σε κάποια ενέργεια. Έχεις καταλάβει εδώ και ένα χρόνο την πορεία αυτών ;;. εκλογές (νίκη ψηφοδελτίου !), εκλογιμότητα (απ έξω οι μορφωμένοι !) , ειδικοί συνεργάτες ! (χιτσκοκικά σενάρια, πρώτ'ακουστα με μηδενικό αποτέλεσμα) δημοτική αρχή ! (βασισμένη σε εθνικιστικές κορώνες, μισαλοδοξία, μικτοκοματισμό, στενά προσωπικά συμφέροντα) εκλεγμένη κόντρα σε οικονομολόγους, καθηγητές, γιατρούς !!! (ήταν και είναι η βούληση του πολίτη της Αλμωπίας !!γαργάρα πολίτη!!!). Οι μορφωμένοι, όπως η εν λόγω και όποιοι άλλοι στους συνδιασμούς απ έξω. Ας κάνουμε υπομονή λόγω cοvid και στην συνέχεια που ξέρεις μπορεί να το επαναλάβουμε !!;;(με προβληματίζουν οι μορφωμένοι εκλεγμένοι και μή του συνδιασμού οι οποίοι κατ εμέ έχουν την μεγαλίτερη συνησφορά-ευθύνη)

      Διαγραφή
  2. Οι ψεκασμένοι μας εχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Όλοι μαζί βέβαια ένα μυαλό δεν κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κυνηγοί παρέλαση κάνουν που είναι δασαρχειο κ αστυνομία; στα χωριά τα καφενεία κλειστά για να πάρουν επιδόματα και ταυτόχρονα ανοικτά στα κρύα. Είσαι ανεύθυνοι αλλά μέχρι να σας χτυπήσει την πόρτα ο ιός ξυπνήστε όλοι δεν είναι παιχνίδι πάρτε προφυλάξεις για εσάς και τους αγαπημένους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mε τέτοιο επίπεδο πας κατευθείαν στα νεκροταφεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκεφτείτε το εξης απλό : ο κόσμος στις πόλεις έχει μαθει στο μάντρωμα.έχει μάθει να ζει σε ένα διαμέρισμα.Ετσι ειναι η ζωή του.Στα χωριά ο κόσμος δεν μαντρώνεται.Είναι απείθαρχος...έχει μαθει να πηγαίνει στο χωράφι στο καφενείο στο γείτονα κλπ...Δεν έχει μαθει να υπακούει γιατί δεν έχει αφεντικό.Ο αγρότης ,ο κυνηγός , ο κτηνοτρόφος...απλή αλήθεια χωρίς να θίγουμε κανέναν...Σκεφτείτε το...έτσι ειναι..
    Υγ στα χωριά ειναι χαλαροί στις πόλεις τρέμουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365