Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Θετικά και αρνητικά νέα για την Π.Ε. Πέλλας στο μέτωπο του Covid-19 - Πιο είναι το σημαντικό στοιχείο για την διάδοση του ιού

Υπάρχει πλέον χαραμάδα ελπίδας στην Π.Ε. Πέλλας

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τον Covid-19 στην Π.Ε. Πέλλας, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση Πανελλαδικά σε αναλογία πληθυσμού και κρουσμάτων, με θετικά και αρνητικά μηνύματα τις τελευταίες μέρες.


Θετικά

Αισθητή γίνεται πλέον η μείωση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Πέλλας, αφού πλέον ο δείχτης έχει κατηφορική τροχιά. 


Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 14 μέρες, ο δείχτης κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, έχει πέσει κάτω από τα 1.000, για την ακρίβεια 989,73, ενώ στις 26/11 τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 1.041,17 και στις 21/11 ήταν 1.095,36. Βέβαια η περιοχή μας παρά την μείωση συνεχίζει να είναι πρώτη πανελλαδικά.


Τα νούμερα των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες έχουν συνεχή μείωση, μετά από σχεδόν ένα μήνα που παρουσίαζαν κατακόρυφη αύξηση. Ενδεικτικά τις τελευταίες δύο βδομάδες νόσησαν 1.443  συμπολίτες μας, ενώ στις 26/11 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 1.518 και στις 21/11 ήταν 1.597. Τις τελευταίες 7 μέρες 21-28 Νοεμβρίου, υπάρχουν 154 κρούσματα λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα των προηγούμενων 14 ημερών.


Επίσης στα θετικά είναι η μείωση της θετικότητα στα τεστ που γίνονται.


Αρνητικά

Στα αρνητικά είναι ο αριθμός των θανάτων, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες παρουσιάζουν σημαντική αύξηση. Επίσης η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει πολύ δύσκολη. Αν συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων αναμένεται τις επόμενες 7-14 μέρες να πάρουν την πρώτη τους ανάσα οι υγειονομικές δομές της Πέλλας.


Τέλος ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως πλέον η διάδοση του ιού γίνεται κατά μεγάλο ποσοστό μέσα στις ίδιες οικογένειες, γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και απομόνωση του ενεργού κρούσματος από τα υπόλοιπα μέλη που κατοικούν στο ίδιο σπίτι.


Υπάρχει πλέον χαραμάδα ελπίδας στην Π.Ε. Πέλλας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους στην τήρηση των μέτρων και δύναμη στους ήρωες υγειονομικούς για να μπορέσουν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους.

10 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση, συνεχίστε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε και Πολλούς Νεκρούς στον Νόμο Πέλλας.
    Το Αναφέρεις με Την Φρεση Σημαντική Αύξηση.
    Αν Μπορουμε τις επόμενες μέρες να έχουμε μια εικόνα με αριθμούς.

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
    Συνεχίστε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάνω από 50 τις τελευταίες 7-10 μέρες σύμφωνα με τις πληροφορίες μας

      Διαγραφή
    2. Πάνω από 50 Νεκρούς σε 7-10 ημέρες???

      Η Από την αρχή της Πανδημίας πάνω από 50???

      Ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση.

      Διαγραφή
  3. Πόσοι είναι από την περιοχή της Αλμωπίας;. Γιαννιτσών; Σκύδρας; Έδεσσας;αν γίνεται να μάθουμε.Εχει μεγάλη σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπρεπε οι δήμαρχοι να μιλάνε με Μητσοτάκη εδώ και μέρες..κριμα στο Νομό , δεν σας υπολογίζει κανείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τα τεστ στα ιδιωτικά κέντρα τι γίνετε κανείς δεν ξέρει....
    Για αρρώστους που δεν τους δεχοντε στα νοσοκομεία κανείς δεν μιλάει....
    Δεν ξέρω τι γίνετε παρακάτω αλλά στο Δήμο Αλμωπίας έχει χαθεί κάθε ελενχος και τα κρύβουν....
    Αυτα πρέπει να λέτε στον κόσμο... Όχι αντιγραφή επικόλληση...
    Με κάθε σεβασμό παιδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι στον δήμο Αλμωπίας που έχει χαθεί ο έλεγχος. Ας μην είμαστε κριτές ανεγκεφαλοι. Γιατί μόνο στην Αλμωπία.
      Σαν πολίτες λείπει η παιδεία.
      Όταν είσαι θετικός στον ιό και με την βούλα που λένε κάθησε σπίτι σου. Δεν τριγυρίζεις σαν τον χάρο . Είσαι ο ίδιος ο χάρος γιατί σπέρνεις θάνατο.
      Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση; Σίγουρα όχι ο δήμος η ο κάθε δήμος.
      Να είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας για τον εαυτό μας κ για τον συνάνθρωπο μας. Είναι ντροπή να μην υπακούμε στους κανόνες υγιεινής και ατομικής ευθύνης. Το βλέπουμε γύρω μας ότι σε όλη την Αλμωπία υπάρχουν θετικά κρούσματα κυκλοφορούν ανάμεσα σε υγιείς συνανθρώπους μας χωρίς να ενδιαφέρονται αν θα μεταδοσουν τον θάνατο.
      Δεν φταίει ο δήμαρχος ούτε ο νομάρχης .

      Διαγραφή
  6. Η ανυπαρξία προσωπικού θολώνει το τοπίο. Τα άλλα όλα είναι τρίχες. Όλα για την βιτρίνα !!! Τοπικοί άρχοντες πάνε να καλύψουν τρύπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365