Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Καθηγητής Μυλόπουλος- Του κάνει μήνυση ο ΕΟΔΥ για fake news - Πως εμπλέκεται η Π.Ε. Πέλλας

Η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία

Ρεζίλι έγινε ο Γιάννης Μυλόπουλος, που είχε διοριστεί πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μια ανάρτησή του- προϊόν της φαντασίας του ή με πρόθεση να κάνει αντιπολίτευση ή γιατί είναι αρνητής του κορονοϊού- προκάλεσε όχι μόνο την αντίδραση του ΕΟΔΥ, που τον πάει στα δικαστήρια, αλλά τον ανάγκασε να την κατεβάσει με αστείες δικαιολογίες…


Στην πρώην ανάρτησή του ανέφερε ότι μια γνωστή του περίμενε στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κορωνοϊού, αλλά επειδή καθυστερούσε τελικά έφυγε και δεν το πραγματοποίησε. Υστερα από μερικές ημέρες, όπως αναφέρει ο ίδιος, ο ΕΟΔΥ της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι το τεστ που δεν είχε γίνει ήταν… θετικό.


Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το εν λόγω περιστατικό δεν συνέβη ποτέ και ο οργανισμός προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση, η οποία τον παρουσιάζει να διακινδυνεύει τη δημόσια υγεία. Η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία.


Μετα από αυτή την εξέλιξη ο Γιάννης Μυλόπουλος κατέβασε την ανάρτησή του. Γράφοντας κωμικά επιχειρήματα του τύπου "ότι έκρινε καλό να την κατεβάσει καθώς δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα και ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την αξιοπιστία του” και άλλα τέτοια γελοία επιχειρήματα.


Πρέπει να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό κυκλοφορεί σαν fake news εδώ και πολλές βδομάδες, έχει ξεκινήσει από τα τέστ του ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Πέλλας,  ενώ οι διάφοροι συνωμοσιολόγοι το έχουν αναφέρει και για άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Φυσικά δεν έχει καμία βάση, αφού για όσους γνωρίζουν την διαδικασία, μόνο όταν κάθεσαι στην καρέκλα να κάνεις το τεστ, μόνο τότε δίνεις το τηλέφωνο σου, ενώ τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά δια ζώσης σε λιγότερο από πέντε λεπτά. 





3 σχόλια:

  1. Επειδή έχω κάνει ραπιντ τεστ σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ η τελευταία παράγραφος το περιγράφει ακριβώς. Όσο για τον καθηγητή και αυτούς που διαδίδουν θεωρίες, απλά έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας μήνες τωρα. Γιατί κάποιοι έχουν ξεφύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η Πανδημία είναι ο διαχωρισμός του κόσμου με μορφωμένο ενημερωμένο και αμόρφωτο.
    Θα έχουμε 2 κόσμους πια: αυτόν που επιμορφώνεται και μετά τα Σχολεία και βελτιώνεται και τον κόσμο που έμεινε σε όσα θυμάται απ το Δημοτικό (και συχνά ξεπεράστηκαν).
    Είναι σαφές και ξεκάθαρο πλέον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365