Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Lockdown: 10+1 αγαπημένες ελληνικές σειρές που αξίζει να ξαναδείτε!

Οι περισσότεροι, πλέον, έχουν λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώσουν, να γελάσουν, να διασκεδάσουν και να “δραπετεύσουν” από την κορωνο-καθημερινότητα

Είναι γεγονός πως το καθολικό απαγορευτικό επέστρεψε στη ζωή μας, μιας και τα κρούσματα της COVID-19 έχουν πάρει την ανιούσα. Οι περισσότεροι, πλέον, έχουν λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώσουν, να γελάσουν, να διασκεδάσουν και να “δραπετεύσουν” από την κορωνο-καθημερινότητα.


Το thestival.gr επέλεξε 10+1 αγαπημένες ελληνικές σειρές που σημείωσαν τεράστια επιτυχία την εποχή που προβάλλονταν στην μικρή οθόνη. Αρκετές από αυτές, παίζουν μέχρι και σήμερα, σημειώνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και οι ατάκες τους χαρίζουν γέλιο μέχρι δακρύων.


Σκίστε τις μάσκες, φορέστε πιτζάμες, ξαπλώστε στους καναπέδες του σπιτιού σας, βάλτε pop corn να γίνονται και δείτε με τυχαία σειρά μερικές από τις ελληνικές σειρές που έγραψαν ιστορία.


Δύο Ξένοι / Mega Channel – Αισθηματική κωμωδία

“Μαρούσκα, το evian”, φωνάζει η Ντένη Μαρκορά στη Ρωσίδα οικιακή βοηθό της όταν η κατάσταση έβγαινε εκτός ελέγχου. Η Ντένη Μαρκορά είναι η μητέρα του σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Κωνσταντίνου Μαρκορά, ο οποίος ερωτεύεται την τηλεπαρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής “Πρωινό χαμόγελο”, Μαρίνα Κουντουράτου. Μέσα από χιουμοριστικές καταστάσεις κάνουν μια προσπάθεια να κρύψουν τον έρωτα τους από τους άλλους, αλλά πολλές φορές και από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σενάριο: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, Αντώνης Αγγελόπουλος. Ανδρέας Μορφονιός

Πρεμιέρα: Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 1997

Τελευταίο επεισόδιο: Δευτέρα 14 Ιουνίου 1999

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Σεργιανόπουλος, Εβελίνα Παπούλια, Ντίνα Κώνστα, Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρος Ρήγας.


Στο Παρά Πέντε / Mega Channel – Κωμωδία

Ο Σπύρος, η Ντάλια, ο Φώτης, η Αγγέλα και η Ζουμπουλία είναι οι πέντε ήρωες της σειράς οι οποίοι γνωρίζονται μέσα σε ένα ασανσέρ τη λάθος στιγμή.

Η Ντάλια, είναι μία πλούσια που μισεί τον πλούτο, ο Σπύρος είναι φοιτητής της λογιστικής και ζει με τη γιαγιά του, Σοφία, ενώ κάθε μέρα στο σπίτι είναι και η καλύτερη φίλη της γιαγιάς του, Θεοπούλα. Η Αγγέλα είναι άνεργη και αποφασίζει να ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό θέατρο, χωρίς να έχει ταλέντο, ο Φώτης εργάζεται στο κανάλι του πατέρα του, Θωμά, μαζί με τη ξαδέρφη του, Φρίντα που δεν έχει αφήσει τηλεοπτικό concept που να μην έχει εκμεταλλευτεί. Τέλος, η Ζουμπουλία είναι μία γυναίκα από το Αχλαδοχώρι Σερρών που έρχεται να μείνει στη συμπεθέρα της, Μαριλένα, για να παρευρεθεί στη δεξίωση που θα κάνει, όμως μένει για πάντα μαζί της για να κρατήσει το παιδί, αφού η κόρη της με τον γιο της Μαριλένας πηγαίνουν στην Αμερική για να δουλέψουν. Όλοι μαζί ερευνούν ένα έγκλημα που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος λύνουν το μυστήριο, αφού πρώτα η σχέση τους δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό μέσα από άσχημες αλλά και ξεκαρδιστικές στιγμές.

Σενάριο: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος

Πρεμιέρα: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου του 2005

Τελευταίο επεισόδιο: Δευτέρα 18 Ιουνίου του 2007 (ρεκόρ τηλεθέασης 66,0%)

Πρωταγωνιστούν: Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Καπουτζίδης, Αγγελική Λάμπρη, Αργύρης Αγγέλου και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου


Οι Απαράδεκτοι / Mega Channel – Κωμωδία

Για τους Αράδεκτους, οι συστάσεις είναι περιττές. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Η συγκεκριμένη σειρά γράφει τη δική της ιστορία ως το πρώτο νεανικό σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης που δημιουργήθηκε από ανθρώπους νέους και απευθύνεται σε νεανικό κοινό. Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια δεν έδειχναν να βρίσκουν ανταπόκριση αλλά αμέσως μετά το πέμπτο, η ατάκα “δίνει και παίρνει”.

Σενάριο: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπακωνσταντής, Δήμητρης Ρήγας

Πρεμιέρα: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 1991

Τελευταίο επεισόδιο: Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 1993

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Βλάσσης Μπονάτσος, Ρένια Λουιζίδου, Βασίλης Χαλακατεβάκης


Μαντάμ Σουσου / ΕΡΤ – Κωμωδία

Οι περιπέτειες της Μαντάμ Σουσού ζωντανεύουν μέσα από τη Δημόσια Τηλεόραση. Η Μαντάμ Σουσού, από το Βούθουλα μετακομίζει στο Κολωνάκι και για έτσι ξεκινά η “μεγάλη” ζωή. Αποφασίζει να χωρίσει τον ιχθυοπώλη σύζυγό της, Παναγιωτάκη και γίνεται λεία στα χέρια του αρπαχτικού προικοθήρα Μηνά Κατακουζηνού.

Σενάριο: Δημήτρης Ψαθάς, Ε. Διαμαντοπούλου

Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου, Πωλ Σκλάβος

Πρεμιέρα: Κυριακή 4 Μαΐου 1986

Τελευταίο επεισόδιο: Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 1986

Πρωταγωνιστούν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νατάσα Ασίκη, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Δήμητρα Ζέζα κ.ά.


Εγκλήματα / Ant1 – Μαύρη κωμωδία

Η Φλώρα και ο Αλέκος γνωρίστηκαν όταν ήταν μικροί, καθώς το κρεοπωλείο στο οποίο δούλευε ο Αλέκος ήταν κοντά στο Γυμνάσιο όπου πήγαινε η Φλώρα. Το ειδύλλιο τους δεν προχώρησε και, έκτοτε, δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ. Κάποια στιγμή ο Αλέκος άρχισε να τηλεφωνεί στο σπίτι της Φλώρας προσπαθώντας να επικοινωνήσει μαζί της, και έτσι κανονίζουν να συναντηθούν. Όταν συναντιούνται, αποκαλύπτουν ο ένας στον άλλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο γάμο τους και στη ζωή τους. Έτσι, οι δύο δημιουργούν ένα παράνομο δεσμό.

Η παράνομη σχέση τους συνεχίζεται με μία σειρά από απρόοπτα και συμπτώσεις και αποφασίζουν να εξαφανιστούν και να φύγουν μαζί. Εμπόδιο στα σχέδια τους είναι η γυναίκα του Αλέκου, η Σωσώ, η οποία είχε αντιληφθεί εξ αρχής τη σχέση τους, και έκτοτε προσπαθεί να εκδικηθεί τον Αλέκο, σκοτώνοντας τον καταστρώνοντας διάφορα σχέδια.

Σενάριο: Λευτέρης Παπαπέτρου

Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος, Λευτέρης Παπαπέτρου

Πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 1998

Τελευταίο επεισόδιο: Τρίτη 13 Ιουνίου 2000

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Υρώ Μανέ, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης


Σαββατογεννημένες / Mega Channel – Κωμωδία

Ο Σάββας Κατσίκης είναι ένας ευκατάστατος εισοδηματίας ο οποίος κάνει σχέσεις με τις γυναίκες κυρίως για να περνάει καλά μιας και δεν του αρέσουν οι δεσμεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, έχει κάνει τρεις γάμους, χωρίς όμως να είναι πιστός σε καμία από τις τρεις γυναίκες του. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την φιλόλογο Καίτη Τόγκα, ο δεύτερος με την ηθοποιό Μπία Μπέκου, και ο τρίτος με την επιχειρηματία Σούλα Καραγιαννίδου.

Ο Σάββας, αφού χώρισε και με τις τρεις γυναίκες, μαθαίνει ότι κέρδισε το Τζόκερ και 7,5 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που οδηγούσε. Από το σοκ και την έκπληξη χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, τρακάρει και χάνει τη μνήμη του. Οι τρεις γυναίκες αποφασίζουν να μην ασχοληθούν με την φροντίδα του, επειδή τους έχει καταστρέψει τη ζωή και δεν το αξίζει. Ωστόσο, τα χρήματα είναι πολλά και αλλάζουν γνώμη. Ο Σάββας θυμάται τα πάντα την τελευταία μέρα δικαιώματος εξαργύρωσης του ποσού, μια ημέρα επεισοδιακή για όλους.


Σενάριο: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Κροντηροπούλου, Αντώνης Αγγελόπουλος

Πρεμιέρα: Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2003

Τελευταίο επεισόδιο: Παρασκευή 2 Ιουλίου 2004

Πρωταγωνιστούν: Ελένη Ράντου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Ράνια Σχίζα, Σάκης Μπουλάς


Μη μου λες αντίο / Ant1 – Δραματική

Ο έρωτας της ορθόδοξης Χριστίνας με τον μουσουλμάνο Μουράτ ξεκίνησε με ένα ψέμα. Μετά την επίτευξη του στόχου της και την είσοδό της στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής, η Χριστίνα βρίσκει τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο του Μουράτ ή Πέτρου, όπως της είπε ο ίδιος, ενός παιδαγωγού στη Θράκη. Όμως, η αλήθεια έρχεται στην επιφάνεια και τότε η σχέση τους δε θα έχει φίλους αλλά εχθρούς. Οι δυσκολίες είναι πολλές και οι διαφορές ίσως ακόμα περισσότερος. Αλλά ο έρωτας δείχνει να είναι πολύ ισχυρός.

Σενάριο: Βασίλης Σπηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Μανούσος Mανουσάκης

Πρεμιέρα: Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2004

Τελευταίο επεισόδιο: Παρασκευή 24 Ιουνίου 2005 (ρεκόρ τηλεθέασης 62,4%)

Πρωταγωνιστούν: Θάλεια Ματίκα, Μέμος Μπεγνής, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Άννα Τσουκαλά, Νίκος Γαλανός


Dolce Vita / Mega channel – Κωμωδία

Η Χριστίνα πηγαίνει στην Ιταλία για να επισκεφτεί την κόρη της, Ντορίτα. Στο ταξίδι της επιστροφής, λόγω μιας χιονοθύελλας, το λεωφορείο ακινητοποιείται σε ένα μοτέλ κοντά στην Περούτζα. Εκεί, η Χριστίνα γνωρίζει τον Αντώνη, με τον οποίο περνούν μαζί τη βραδιά χωρίς να το πολυσκεφτούν.

Όταν επιστρέφει πια και η Ντορίτα στην Ελλάδα, ανακοινώνει στην οικογένειά της ότι φέρνει μαζί και το φίλο της. Η Χριστίνα συνειδητοποιεί ότι ο φίλος της Ντορίτας είναι ο Αντώνης που είχε γνωρίσει εκείνην τη νύχτα στην Περούτζια. Αρχικά, η Χριστίνα αντιδρά επίμονα στο φλερτ του Αντώνη, αλλά μετά από λίγο οι δυο τους είναι μαζί, αλλά κρυφά από όλους.

Εκτός από τον Αντώνη και τη Χριστίνα, η κολλητή της φίλη, η Σάσα “βάζει πλάτη” σε αυτήν τη σχέση, με την πεθερά της Χριστίνας, την απολαυστική Όλγα να…ράβει το στόμα της (όχι πάντα).

Σενάριο: Αλέξανδρος Ρήγας, Λευτέρης Παπαπέτρου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, Αντώνης Τέμπος, Αντώνης Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Κούτρας

Πρεμιέρα: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 1995

Τελευταίο επεισόδιο: Δευτέρα 12 Μαΐου 1997

Πρωταγωνιστούν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Φωκά, Παύλος Ορκόπουλος, Κατερίνα Ζιώγου


Ψίθυροι καρδιάς / Mega Channel – Δραματική

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να ξεχάσουν το πονεμένο βλέμμα της τσιγγάνας. Η σειρά πραγματεύεται τον αταίριαστο έρωτα ενός νεαρού αρχιτέκτονα με μεγάλες φιλοδοξίες και μιας πανέμορφης τσιγγάνας λίγο κάτω από τα είκοσι. Ένας έρωτας που από τη γέννησή του κουβαλάει, σχεδόν αξεπέραστα εμπόδια, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με το “καθώς πρέπει” περιβάλλον του Αντώνη, όσο και με τον περιθωριακό, αλλά στεγανά κλειστό στους δικούς του κανόνες, κόσμο της Ερατoύς.


Οι “Ψίθυροι καρδιάς” κατέχουν μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό θεαματικότητας στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, αφού ένα από τα επεισόδια που προβλήθηκαν τον Φεβρουάριο του 1998 άγγιξε το ποσοστό του 76,7%.


Σενάριο: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου 1997

Τελευταίο επεισόδιο: 22 Ιουνίου 1998


Πρωταγωνιστούν: Απόστολος Γκλέτσος, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους Γιάννης Βόγλης, Αντώνης Αντωνίου, Πασχάλης Τσαρούχας, Θεοφανία Παπαθωμά


Για την καρδιά ενός αγγέλου / Alpha – Κοινωνική

Η οργή και ο πόνος μιας μάνας που έχουν απαγάγει την μονάκριβή της κόρη, σε συνεργασία με τον άντρα της δήθεν για υιοθεσία σε πλούσια οικογένεια, την οπλίζουν ώστε να εξαρθρώσει τελικά μια μεγάλη σπείρα εμπορίου παιδικών οργάνων και να πάρει την εκδίκησή της.


Στο πλευρό της πάντα ισχυρός σύμμαχος ένας αστυνομικός, ιδιαίτερα χαρισματικός και ευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος θα ρισκάρει τη ζωή του και την επαγγελματική του καριέρα για να τη βοηθήσει, με τον οποίο υπάρχει από παλιά ένας ανομολόγητος έρωτας.


Η συγκεκριμένη σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου – Χατζηρήγα.


Σενάριο: Άντα Γκουρμπαλή

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Πρεμιέρα: Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

Τελευταίο επεισόδιο: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007


Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Γιώργος Νινιός, Πασχάλης Τσαρούχας


Ευτυχισμένοι μαζί / Mega channel – Κωμωδία

Πρόκειται επίσης για μία από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες οικογενειακές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Αγόρια εναντίων κοριτσιών!


Ο εφηβικός έρωτας των δύο πρωταγωνιστών ξαναζωντανεύει μετά από χρόνια και καταλήγει σε γάμο. Εκείνος χήρος με τρία αγόρια, εκείνη χωρισμένη με δύο κορίτσια. Έρχονται να μείνουν όλοι μαζί και οι δυσκολίες της συμβίωσης αρχίζουν από την πρώτη μέρα με πολύ πολύ γέλιο.

Διασκευή σεναρίου: Ρένα Ρίγγα

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Πρεμιέρα: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Τελευταίο επεισόδιο: Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009


Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Λέχου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Δάμπασης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Τάσος Γιαννόπουλος, Βιβή Κόκκα, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Ιωάννα Πηλιχού, Κώστας Ιντζεγιάν και τα παιδιά ‘Αρης Τσάπης, Σάββας Σαλίπας, Εύη Δαελή


Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365