Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown: 3 ημερομηνίες, 3 κατηγορίες

Το πλάνο της κυβέρνησης με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την άρση του lockdown

Μπορεί ακόμα τα κρούσματα να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ειδική στην Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση να είναι πολύ κρίσιμη, όμως στην κυβέρνηση έχουν ήδη ένα χρονοδιάγραμμα για την άρση του lockdown, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.


Φυσικά, αυτό δεν είναι δεδομένο οτι θα τηρηθεί κατά γράμμα και δεν θα υπάρξουν παραλλαγές, καθώς τα πάντα μπορεί να αλλάξουν. Αποτελεί ένα πλάνο πάνω στο οποίο «πατάει» η πολιτεία για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρες.


Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η... αναστολή στην χώρα θα πάρει παράταση μίας εβδομάδας και θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Εκείνη την Δευτέρα λοιπόν αναμένεται να ανοίξουν την αυλαία της άρσης των μέτρων, τα σχολεία, με παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια να ανοίγουν για να υποδεχθούν τους μαθητές.


Την... σκυτάλη, μία εβδομάδα μετά, θα πάρει το λιανεμπόριο. Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα ενόψει και των Χριστουγέννων, ωστόσο τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηρά.


Τέλος, στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο ή 21 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, θα ανοίξει η εστίαση που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το μεγάλο στοίχημα. Λεπτομέρειες για το αν θα βρεθεί λύση για τον διαχωρισμό των εστιατορίων και των καφέ με τα μπαρ, προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές.


Το σίγουρο πάντως είναι πως τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηρά. Ακόμα πιο αυστηρά και αυτά που ίσχυαν, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για νέα έξαρση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365