Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Lockdown - Μετακινήσεις: Τι ισχύει για τα ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί

Σημειώνεται ότι για τις υπόλοιπες μετακινήσεις πρέπει να στέλνουμε sms στο 13033 έως το τέλος του Νοεμβρίου, όσο διαρκεί δηλ. το lockdown

Πολλά ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί, συγκατοικούν. Πώς μπορούν να μετακινούνται την περίοδο του lockdown οπότε και ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις; Όπως διευκρίνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Δευτέρας χρειάζεται το έντυπο όπου αναφέρεται τον μόνιμο τόπο κατοικίας. 


Αυτό μπορεί να το λάβει κάποιος από την ΑΑΔΕ ή από το Ε1 όπου δηλώνει πού μένει. Όσο για τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν, οι πολίτες αυτοί μπορούν να επιλέξουν να μείνουν μαζί γιατί δεν έχουν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει συγγένεια και δεν μπορούν να μετακινούνται ο ένας στο σπίτι του άλλου. Φυσικά μπορεί αν μένουν κοντά να αθλούνται μαζί αφού ισχύει ο κωδικός 6 του περιπάτου και της άσκησης ανά δύο ή βγάζοντας βόλτα τα κατοικίδια τους.


Σημειώνεται ότι για τις υπόλοιπες μετακινήσεις πρέπει να στέλνουμε sms στο 13033 έως το τέλος του Νοεμβρίου, όσο διαρκεί δηλ. το lockdown. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν στείλουν πολλά sms την ίδια ημέρα για μετακίνηση, το σύστημα θα τον "απορρίψει" και δεν θα επιτρέψει την έξοδο από το σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365