Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Κικίλιας: Αυτές είναι οι 10 περιοχές που είναι ακόμα «στο κόκκινο»

Οι 10 περιφέρειες που είναι «στο κόκκινο»

Η τελευταία ενημέρωση της χρονιάς για την πανδημία του κορονοϊού ήταν η σημερινή από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 


Με τα κρούσματα και σήμερα να είναι κοντά στα χίλια (942) τους νεκρούς από τον κορονοϊό να είναι 58 και τους διασωληνωμένους να είναι 443 η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική. 


Ο υπουργός Υγείας είπε ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι μετά τις γιορτές τα κρούσματα αυξάνουν και θέλησε να εκφράσει την ανησυχία του για το τι θα συμβεί και εδώ. Τόνισε ότι όσα έγιναν τα Χριστούγεννα θα τα δούμε μετά από 15 ημέρες. Το ίδιο και την Πρωτοχρονιά. «Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτείτε όσους δίνουν μάχη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη την χώρα», είπε χαρακτηριστικά.


Οι 10 περιφέρειες που είναι «στο κόκκινο»

Τόνισε ότι πολλά κρούσματα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, εντοπίστηκαν ανά 100.000 κατοίκους στις Περιφέρειες Καλύμνου, Κοζανης Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου και Φλώρινας.


Τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο, είπε ο υπουργός Υγείας.  Τόνισε ωστόσο ότι οι εμβολιασμοί δεν είναι σήμα χαλαρότητας. 


Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της επιτροπής Λοιμώξεων κ. Γαργαλιάνος είπε ότι από τη μια έχουμε εμβόλια και αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα αλλά μέχρι να πετύχουμε τον στόχο της συλλογικής ανοσίας του 70% θα πρέπει να έχουμε το νου μας και να κινούμαστε με σύνεση και τηρώντας τα μέτρα. Ο ιός δεν συγχωρεί και κινείται ταχύτατα και διασπείρεται γρήγορα. Θα πρέπει, είπε να πούμε ότι είμαστε σε ένα ξέφωτο και μπορεί να κινηθούμε στο πρώτο μισό του 2021 σε καλύτερη πορεία για την χώρα μας. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να ακολουθήσουν τα μέτρα για να ζήσουμε από το μέσο του 2021 μια καλύτερη ζωή. 


Πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο για ιδία χρήση

Στο ερώτημα πόσοι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα αλλά και πότε θα χορηγείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο υπουργός απάντησε ότι το τελευταίο είναι για ιδία χρήση. 


Είπε ακόμα ότι έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί και οι 60.000 υγειονομικοί του ΕΣΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365