Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020

Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΠΑΛ και 3ου Γυμνασίου Έδεσσας

Δελτίο Τύπου

Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ και του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο προϋπολογισμός του είναι 990.000,00€ περίπου.


Το έργο αφορά παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ στα κτήρια του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας και 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας. Αναλυτικότερα, αφορά στην αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα κουφώματα διπλού υαλοπίνακα με θερμοδιακοπή και καλύτερα θερμικά χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και εγκατάσταση αντιστάθμισης στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης και θερμική μόνωση των κτιρίων, που συνίσταται σε εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και θερμομόνωση στέγης. Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις οροφές των σχολείων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας για τις ανάγκες των κτιρίων. 


Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο εξοικονόμησης ενέργειας, βελτίωσης των συνθηκών εκπαίδευσης  των παιδιών μας και μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου Έδεσσας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις μας προς το Σύμφωνο των Δημάρχων και την Ευρωπαϊκή αυτοδιοικητική οικογένεια για μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος, αλλά κυρίως προς τη νεολαία μας που θέλουμε να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης και τους δημότες με την εξοικονόμηση πόρων και τον απόλυτο σεβασμό των δημοτικών χρημάτων».


Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιδήμαρχος, κ. Σωτήρης Μούκας, ανέφερε: «Δεν επισκευάζουμε μόνο, αλλά κατασκευάζουμε! Με μεγάλα έργα εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών προχωράμε με γοργούς ρυθμούς για να βελτιώσουμε κι άλλο τα σχολεία μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365