Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

4 tips για να κοιμάσαι καλύτερα με τον σύντροφό σου

Δεν νιώθεις κι εσύ ένα περίεργο φτερούγισμα και μια ανακούφιση όταν ξαπλώνετε μαζί και σε παίρνει στην αγκαλιά του; 

Μπορεί ο ύπνος με τον σύντροφο σου να μην είναι πάντα τόσο ωραίος, όσο νομίζεις (λίγο το τράβηγμα του σεντονιού, λίγο το ότι κάθεται με το κινητό συνεχώς δεν θέλει και πολύ) στο τέλος της ημέρας όμως, σου βγάζει ένα τόσο όμορφο συναίσθημα, που νιώθεις πιο γεμάτη και ολοκληρωμένη από ποτέ.


Δεν νιώθεις κι εσύ ένα περίεργο φτερούγισμα και μια ανακούφιση όταν ξαπλώνετε μαζί και σε παίρνει στην αγκαλιά του; Αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεσης λοιπόν, γι’ αυτό κι εμείς σου έχουμε 4 tips για να κοιμάσαι ακόμη καλύτερα εκείνες τις μέρες μαζί του.

Πες όχι στην τεχνολογία
Όταν έχετε κανονίσει να έρθει (ή να πας) σπίτι σου και να κοιμηθείτε μαζί ξεχνάς τελείως τι σημαίνει κινητό, tablet, Instagram, Facebook κ.ο.κ. Αφού είστε οι δυο σας προτιμήστε να συζητήσετε κάτι που να σας ενδιαφέρει, να πείτε τα νέα σας και όχι να χαζέψετε στα social media. Αυτό θα σας κάνει να αποξενωθείτε ακόμη περισσότερο.

Χρησιμοποιείστε διαφορετικά σεντόνια (κουβέρτες)
Το αιώνιο πρόβλημα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και το θέμα του ύπνου, δεν είναι το ποιος από τους δύο ροχαλίζει πιο πολύ, αλλά ποιος από τους δύο τραβάει το σεντόνι προς το μέρος του, αφήνοντας τον άλλο ξεσκέπαστο. Ξέρουμε αυτό μπορεί να χαλάσει αρκετά τη βραδιά σας, γι’ αυτό για να αποφύγετε τον τσακωμό και να έχετε έναν καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο χρησιμοποιείστε δύο διαφορετικά.

Κάντε sex πριν κοιμηθείτε
Η σεξουαλική επαφή είναι πάντα ένας καλός λόγος για να κοιμηθείς παρέα με τον σύντροφός σου. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας διαπίστωσε ότι το σεξ πριν κοιμηθείς οδηγεί σε καλύτερο ύπνο. Η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες και ντοπαμίνη, και οι δύο αυτές ορμόνες συμβάλλουν στη μείωση του στρες και στην ηρεμία του σώματος.

Ξαπλώστε την ίδια ώρα
Είναι σημαντικό να πηγαίνετε στο κρεβάτι ταυτόχρονα, ώστε να κοιμηθείτε μαζί, χωρίς να χρειαστεί να ξυπνήσεις τον άλλο (αν πας πιο αργά). «Το 75% των ζευγαριών δεν πηγαίνουν στο κρεβάτι μαζί. Η στιγμή που κοιμάστε μαζί είναι ζωτικής σημασίας για την μεταξύ σας οικειότητα. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι τα ζευγάρια των οποίων το πρόγραμμα ύπνου δεν είναι το ίδιο αναφέρουν περισσότερες διαφωνίες, λιγότερο σοβαρές συζητήσεις και λιγότερο σεξ -που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου-», αναφέρει ένας ειδικός σχέσεων. Επομένως προτιμήστε να ξαπλώνετε μαζί, προκειμένου να αποφύγετε όλα τα παραπάνω.

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο υποβαθμίζει λανθασμένα, ίσως εσκεμμένα, τη σημασία του ροχαλητού. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είναι θέμα χρόνου τα νεύρα σου να γίνουν σμπαράλια. Καλύτερα μόνος/η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365