Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

5 + 1 σημάδια ότι η γάτα σου σε αγαπάει

Ναι, οι γάτες μας αγαπάνε και ιδού πώς μας το δείχνουν

Αν νομίζεις ότι οι γάτες δεν δείχνουν την αγάπη τους σε εμάς τους hoomans τότε τις αδικείς.

Και πολύ καλά τους κάνεις δηλαδή, μιας και είναι αχάριστες και ψηλομύτες, όμως ως κατοικίδια έχουν τρόπους να εκφράζουν την συμπάθειά τους. Όση λίγη τους έχει απομείνει τελοσπάντων.

Πώς θα καταλάβεις όμως αν η γάτα σου όντως σε συμπαθεί;


Γουργουρίζει

Το «πρρρρρρρ» που κάνει η γάτα σου όταν αράζει ή βρίσκεται κοντά σου σημαίνει πως νιώθει άνετα ή ευχαριστιέται κάτι: αν για παράδειγμα τη χαϊδεύεις σε σημεία που της αρέσει (πίσω από τα αυτιά, κάτω από το πηγούνι).

Σε γλείφει

Ναι κι όμως, η σκυλίσια αυτή συμπεριφορά απαντάται και στις γάτες. Η γάτα σου θα σε γλείψει για να σου δείξει τη συμπάθειά της «μπλέκοντας» το άρωμά της με το δικό σου. Αυτή η κίνηση τη βοηθά να νιώσει άνετα και δείχνει εμπιστοσύνη. Παράλληλα σε «σταμπάρει» για να σε αναγνωρίζει ως οικογένεια.

Σου ανοιγοκλείνει αργά τα μάτια

Έχεις παρατηρήσει ποτέ τη γάτα σου να αράζει απέναντι και να σε παρατηρεί ανοιγοκλείνοντας αργά τα μάτια της; Ε ναι λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι σε γουστάρει και ότι απολαμβάνει την παρέα σου. Την επόμενη φορά που θα το κάνει λοιπόν κάνε το ίδιο και δώστης ένα φιλάκι (αν δε σε γδάρει).

Σου δείχνει την κοιλιά της

Οι γάτες γενικά δείχνουν πως εμπιστεύονται κάποιον αν του δείχνουν την κοιλιά τους, ρολάροντας ανάσκελα στο πάτωμα. Σαν να λένε «χάρηκα που σε είδα» ένα πράμα. Προσοχή όμως, σε κάποιες περιπτώσεις η κίνηση για να τις χαϊδέψεις στην κοιλιά μπορεί να αποβεί μοιραία για το χέρι σου.

Τρίβει τα μάγουλά της πάνω σου

Είναι κάτι σαν «καλησπέρα» σε όσους συμπαθούν. Μπορεί επίσης να αποτελεί πρόσκληση για κοινωνικοποίηση, μιας και τα μάγουλα της γάτας παράγουν φερομόνες.

Σε «κουτουλάει»

Αυτό είναι κάπως προφανές. Αν η γάτα σου σε «κουτουλάει» δείχνει την εμπιστοσύνη και την αγάπη προς το πρόσωπό σου – και το κεφάλι σου. Επίσης σε μαρκάρει κατά κάποιον τρόπο ως δική της περιοχή, σαν να της ανήκεις, εκκρίνοντας κάτι σαν άρωμα από το κούτελό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365