Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020

Λάκης Βασιλειάδης: Οριστικά με 50 ένσημα επιδότηση ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους

Δελτίο Τύπου

Λύση στο ζήτημα της επιδότησης ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων δίνει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο Άρθρο 89 του Σχεδίου Νόμου που συζητείται σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπεται ότι κατ’ εξαίρεση, ειδικά για το 2020 αρκούν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ για την επιδότηση ανεργίας, αντί των 100 ημερών που ισχύουν κανονικά.


Αναφορικά με το ζήτημα, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η ρύθμιση αυτή αφορά απασχολούμενους σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα (υδρονομείς, εργαζόμενοι σε οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, αρχαιολογικούς χώρους κλπ). Ειδικά για την Πέλλα, αφορά μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας οι οποίοι εργάζονται εποχιακά σε μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων όπως διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια, κονσερβοποιεία κ.α.


Με πρωτοβουλία μου είχαμε πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας στις αρχές Οκτωβρίου με μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πέλλας και του Σωματείου Εποχικών Εργαζομένων σε Κονσερβοποιία και Διαλογητήρια Πέλλας ώστε να ενημερωθώ για τα προβλήματα που έφεραν στον κλάδο οι επιπτώσεις της πανδημίας.


Ακολούθησε από την πλευρά μου η κατάθεση τριών Αναφορών (2844, 2845, 155) στη Βουλή, ενώ έχω θέσει το θέμα και από βήματος, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων.


Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση για την κατανόηση από την πρώτη στιγμή που του έθεσα το πρόβλημα, αλλά και τις συνεχείς ενέργειές του για την οριστική επίλυσή του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365