Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Οι 7 ενδείξεις που σου ''φωνάζουν'' ότι πρέπει να χωρίσεις

Διάβασε παρακάτω τα σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις

Διάβασε παρακάτω τα σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις.


Δεν είσαι ο εαυτός σου

Εντάξει, το πρώτο διάστημα είναι πάντα αναγνωριστικό, θέλεις να σε βλέπει ωραία και ενδιαφέρουσα, αλλά (μοιραία) έρχεται η στιγμή που δε θα έχεις καθόλου καλή διάθεση, θα σε πιάσουν τα ψυχολογικά σου και θα αποκαλυφθούν όλες οι πλευρές ενός ανθρώπου με ατέλειες. Εάν τις αποκρύπτεις επειδή νιώθεις ότι θα τον χάσεις, τότε χάνεις και το νόημα του τι είναι σχέση.

Είστε πιο on/off κι από διακόπτη

Ξέρω ότι λες στον εαυτό σου «έλα μωρέ, έτσι είναι οι σχέσεις σήμερα», αλλά όχι δεν είναι. Έτσι είναι οι σχέσεις που δεν έχουν καμία βάση, που υπάρχουν επειδή δε βρίσκεις τίποτα καλύτερο ή επειδή απλά γουστάρεις την ταλαιπωρία (πράγμα σεβαστό). Η υπομονή όμως έχει και τα όριά της και κάποια στιγμή βλέπεις ότι δεν αντέχεις άλλο.

Το «ακούς» το σώμα σου;

Όταν αγνοούμε το μυαλό και τις σκέψεις που κάνουμε, έρχεται το έρμο το σώμα να μας πει 2-3 πράγματα. Ναι, μία δυσλειτουργική σχέση μπορεί να σου προκαλεί έντονες ημικρανίες, δερματικά προβλήματα και άλλα ψυχοσωματικά, ανάλογα με το πού έχεις μεγαλύτερη ευαισθησία. Μην τα αγνοείς γιατί συνήθως είναι τα «καμπανάκια» που σε στρέφουν προς κάποια κατεύθυνση.

Σαπουνόπερα γίνατε

Το πάθος και οι καυγάδες είναι μέσα στο πρόγραμμα και μπορεί να συμβαίνουν επί τούτου, επειδή θέλεις να ανάψουν τα αίματα. Αλλά αν ζεις καθημερινά τη «Λάμψη» (και του Φώσκολου και του Kubrick) και δεν ξέρεις τι σε περιμένει, μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσεις την ψυχική σου γαλήνη και να του δείξεις την πόρτα εξόδου;

Ψέματα και απιστίες

Αν η σχέση δεν είναι συμφωνημένα open, αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αν κάποιος απιστεί κατ'επανάληψη και λέει ψέματα για να το καλύψει. Αν δεν μπορεί εκείνος να λήξει τη σχέση, κάντο εσύ και move on. Καλύτερα και για τους δύο.

Παντελής απουσία επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω της σχέσης και αφορά μία ευρεία γκάμα πραγμάτων. Από το τι θα φάτε το βράδυ μέχρι το αν υπάρχουν κοινά όνειρα και στόχοι ή αν μπορείτε να συζητήσετε (και να επιλύσετε) σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ σας. Μία καλή σχέση προϋποθέτει την αμοιβαία διάθεση για συζήτηση αλλά και το σεβασμό σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη. Που με φέρνει στην επόμενη ένδειξη.

Φοβάσαι

Ακούγεται γελοίο, αλλά δυστυχώς συμβαίνει συχνά. Μπορεί να νιώθεις ότι απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα ή μπορεί να φοβάσαι να πεις κάτι διαφορετικό μην και προκαλέσεις το θυμό του συντρόφου σου. Να σου υπενθυμίσω ότι σε μία ισότιμη σχέση, λες αυτό που πιστεύεις, δε βλέπεις τον άλλο σαν μπαμπούλα και σέβεσαι (πρωτίστως) τον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν υπάρχει αυτοσεβασμός, δε μένεις σε μία σχέση που σου προκαλεί φόβο ή μόνιμη ανησυχία.

Πηγή: ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365