Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Π.Ε. Πέλλας: Γιατί είναι σημαντικό το 7 στα σημερινά κρούσματα - Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Η Π.Ε. Πέλλας σήμερα είχε μόλις 7 θετικά κρούσματα. Αρκετά μικρός αριθμός. Θυμίζουμε πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις με δωρεάν rapid τεστ στου ΕΟΔΥ, μία στην Αριδαία και μία στους Γαλατάδες, με τον συνολικό αριθμό(μαζί με ιδιωτικά και νοσοκομεία) να αγγίζει τα 300.


Τελευταία φορά που είχαμε κάτω από 10 κρούσματα στην περιοχή μας, ήταν στις 26 Οκτωβρίου, Αγίου Δημητρίου. Τότε δεν βρέθηκε ούτε ένας θετικός συμπολίτης μας.


Μετά άρχισε ο εφιάλτης, ο οποίος κορυφώθηκε στις 12 Νοεμβρίου με 194 κρούσματα.

 

Φαίνεται πως το ιικό φορτίο πλέον είναι ελάχιστο.


Πολύ ευχάριστο το γεγονός πως σήμερα τουλάχιστον στην Αριδαία το 99% των πολιτών φορούσε μάσκα, δείχνοντας πως έχουμε πλέον αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και τον τρόπο για να την ξεπεράσουμε.


Τα νέα είναι θετικά ως προς τα νέα κρούσματα και αν συνεχίσουμε με την ίδια προσοχή σε λίγο καιρό θα έχουμε πάρει μεγάλη ανάσα.


Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχαστούμε, αντίθετα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, κυρίως τις Άγιες μέρες που έρχονται. Δεν έχουμε περιθώριο για πισωγύρισμα.


Ας δώσουμε την ευκαιρία στα νοσοκομεία μας να πάρουν ανάσα, αφού ακόμα και σήμερα δέχονται πίεση.


Έχουμε φάει τον γάιδαρο, έχει μείνει η ουρά.

5 σχόλια:

  1. Ας δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να ζήσουμε,όχι άλλοι άδικοι θάνατοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ σωστα. δεν πρεπει να δώσουμε ξανα ευκαιρια στον ιο να κυριεύσει την πέλλα. μασκα μασκα μασκα και ολα καλα θα πανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σωστά!
    Προσοχή και όχι εφησυχασμός!

    Καλές γιορτές σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι...και πραγματικά, αν δεν έχετε δουλειά...μην κυκλοφορείτε...Εξ άλλου κάνει και κρυο...
    Υγ.Όσοι είχαν προβλήματα με τα μαγαζιά τους είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή σταματώντας.Με διακοπή. Νέα αρχή μετά την πανδημία με κάτι άλλο.
    Είναι παραλογισμός να διατηρείς μαγαζί με ζημία ενώ πεθαίνουν άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365