Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Αλμωπία: Λυπάμαι πολύ για όσα συμβαίνουν..... Λυπάμαι πολύ για την έλλειψη παιδείας κάποιων

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Ένας μήνας συμπληρώθηκε, στον οποίο όλη η χώρα βρίσκεται στο δεύτερο lockdown, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.


Ένα μήνα στον οποίο η Πέλλα πρωταγωνιστεί σε ιικό φορτίο, όντας η πρώτη πανελλαδικά εδώ και τρεις βδομάδες, στην αναλογία πληθυσμού και κρουσμάτων. 


Μία Πέλλα η οποία είναι απροστάτευτη από τους πολιτικούς φορείς, τόσο της κεντρικής εξουσίας, όσο και της τοπικής εξουσίας, αλλά κυρίως είναι απροστάτευτη από τους ίδιους της τους κατοίκους.


Θα μιλήσουμε για την Αλμωπία συγκεκριμένα, η οποία είναι απο τις πιο επιβαρυμένες περιοχές πανελλαδικά και με πολλούς θανάτους τις τελευταίες μέρες, με κάποιους νέους ανθρώπους δυστυχώς να μην τα καταφέρνουν. Συγγενείς μας, φίλοι μας, γνωστοί μας, μπαίνουν στην μακάβρια λίστα των θυμάτων.


Αυτό αντί να προβληματίσει κάποιους, δυστυχώς η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Σήμερα Παρασκευή οι περισσότερες τράπεζες είχαν ουρά πάνω από 15 άτομα απ' έξω, στα περισσότερα σούπερ μάρκετ υπήρχαν πάρα πολλοί πολίτες, όπως και σε άλλα ανοιχτά καταστήματα. Κατανοούμε την ανάγκη για επίσκεψη στα συγκεκριμένα καταστήματα, αλλά η εικόνα της πόλης τις τελευταίες δέκα μέρες είναι ίδια. Δεν θυμίζει σε τίποτα lockdown, ενώ μέχρι και στους δρόμους κάποιες ώρες αιχμής υπάρχει μποτιλιάρισμα. 


Κάποια από αυτά είναι ο καθρέφτης της πανελλαδικής πρωτιάς, που δεν τιμάει κανέναν. Ντρέπομαι που η περιοχή μου είναι πρώτη πανελλαδικά σε κρούσματα.


Λυπάμαι πολύ για την έλλειψη παιδείας που υπάρχει σε μερίδα του πληθυσμού, γιατί η αναχαίτηση του ιού βασίζεται κυρίως στην κοινωνική - ατομική ευθύνη. Λυπάμαι πολύ που άνθρωποι χωρίς παιδεία χλευάζουν και κοροϊδεύουν ακόμα τον ιό, ενώ δίπλα μας συνάνθρωποι μας πεθαίνουν από τις επιπτώσεις του. Λυπάμαι πολύ που ψάχνουν για τυχών υποκείμενα νοσήματα σαν άλλοι επιστήμονες και ερευνητές. Λυπάμαι πολύ που έχουν μηδενική παιδεία και πατάνε χαχα, γελάνε, τους φαίνεται αστείο δηλαδή, σε αναρτήσεις είτε θανάτων είτε κρουσμάτων. Λυπάμαι πολύ που δεν τηρούν τα μέτρα και κοροϊδεύουν. Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους που έφυγαν.


Λυπάμαι πολύ που άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναστολή, καταστρέφονται οικονομικά και κάποιοι συνεχίζουν να βρίσκονται έξω, χωρίς λόγω και αιτία, παρατείνοντας έτσι το κλείσιμο της οικονομικής δραστηριότητας, παρατείνοντας και άλλο το lockdown. Και κυρίως θέτουν σε κίνδυνο ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας.


Όλο αυτό που ζούμε σαν περιοχή δεν είναι τυχαίο, έχει λόγους και αιτίες, η βασικότερη είναι η έλλειψη παιδείας.


Σε ένα-δύο μήνες, όλοι αυτοί που τους προηγούμενους μήνες σήκωσαν το λάβαρο της επανάσταση κατά της ύπαρξης του ιού, όλοι αυτοί που έκαναν πορείες κατά της μάσκας, θα είναι οι ίδιοι που θα κάνουν την επανάσταση τους για το εμβόλιο, με το γνωστό επιχείρημα, το ΜΠΕ. Ένα εμβόλιο που δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά προφανώς θα θέλουν να κάνουν κουμάντο και σε άλλα σώματα, χλευάζοντας τους αν το κάνουν.


ΥΓ: Η κατάσταση στην υγεία και στα νοσοκομεία είναι τραγική. Με τεράστιες ευθύνες του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων. Όλο το καλοκαίρι ήταν διακοπές και δεν έκαναν τίποτα για να θωρακίσουν το σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα του ιού, για το οποίο υπήρχε σιγουριά στην επιστημονική κοινότητα. Αντί για προετοιμασία υπήρχε το άνοιγμα των συνόρων χωρίς κανένα σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα και πολλές πολλές άλλες λάθος κινήσεις της κεντρικής εξουσίας.. 


ΥΓ2:Όσο για το νόμο, τεράστιες ευθύνες όλων των τοπικών φορέων για τα χάλια των νοσοκομείων μας και τώρα, αλλά και τα τελευταία χρόνια. Κατώτεροι των περιστάσεων στο συγκεκριμένο θέμα όλοι. 


ΥΓ3: Αν υπήρχε προσοχή, τήρηση των μέτρων και όχι επαναστάσεις για την μάσκα και κατά του ιού, πολλοί συνάνθρωποι μας δεν θα νοσούσαν και δεν θα χρειαζόταν να μπουν στα ανέτοιμα και με πολλές ελλείψεις νοσοκομεία. Δεν θα είχαμε τόσες απώλειες. Αλλά είπαμε, ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΥΓ4: Οι επιστήμονες τo λένε ξεκάθαρα, όσοι πέθαναν δεν θα είχαν πεθάνει αν δεν κολλούσαν. Οπότε σταματήστε να ψάχνεται υποκείμενα, σταματήστε να ψάχνεται ηλικίες. 


ΥΓ5: Ευχή όλων να σταματήσει αυτή η τραγωδία, να μην υπάρχουν άλλες απώλειες και ελπίζοντας οι πολλοί συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία να τα καταφέρουν.

27 σχόλια:

  1. Πραγματικά οι ηλίθιοι τελικά είναι πιο δυνατοί από τον ιό δεν είναι όμως πιο δυνατοί από τον θάνατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη η κατασταση δυστυχως μας εδειξε το επίπεδο των κατοικων της Αλμωπιας! Το οποίο ειναι πολυ χαμηλό! Ποσοι ακομα πρεπει να πεθανουν για να καταλαβουν οτι η κατασταση είναι σοβαρή; Μετρα Κινας θέλει που τους εχτιζαν μεσα στα σπίτια τους τελικα,αφου δεν καταλαβαίνουν διαφορετικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των κατοίκων της Αλμωπας όσο αναφορά την τήρηση των μέτρων δεν μας σώζει τίποτα! Δεν πάει να είναι και όλα τα φώτα στραμμένα στην περιοχή οι πολιτική εξουσία να ασχολειται μόνο με την περιοχή της Πέλλας αν δεν τηρηθούν τα δέοντα Δεν υπάρχη σωτηρία. Εδώ βλέπουν οτι τα νοσοκομεία έχουν έρθει σε κατάσταση απελπιστική και δεν μαζεύονται έστω από φόβο γιατί σεβασμός δεν υπάρχη. Μια φορά την εβδομάδα να βγεις για τα απαραίτητα άντε δυο είναι αρκετές. Δεν χρειάζεται κάθε μέρα κ 2 φορές την ημέρα στα μαγαζιά. Λίγο να μαζευτούμε και να σεβαστούμε!!! Περαστικά σε όλους και μείνετε ασφαλής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειάζεται πρώτα ένα εμβόλιο για την ανευθυνότητα και μετά για τους ιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως αν αγαπήσουμε και πάλι το χωριό μας. Αν πάρουμε τα απαραίτητα από το παντοπωλείο αντί από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν κάνουμε μια βολτα στη φύση αντί να κατεβαίνουμε με το αυτοκίνητο στην Αριδαια με κάθε δικαιολογία. Ίσως είναι μια ευκαιρία να σώσουμε τις μικρές μας κοινότητες. Να καταλάβουμε την αξία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από χωρίο σε χωριό πολύ δύσκολη κατάσταση τραγικά νούμερα παντού κρούσματα παντού διασπορά παντού θάνατος

      Διαγραφή
  6. Βγήκε στην επιφάνεια το μεγαλο πρόβλημα που λέγεται φτώχεια της Αλμωπίας ΠΡΙΝ την πανδημία.
    Ελάχιστοι μπορουν να κάνουν μεγάλα ψώνια για μέρες...η πλειοψηφία παει τρεις και λίγο για ψώνια! Έγκλημα και το πληρώνουμε όλοι μας.Τα ψώνια δεν είναι χόμπυ.Ελάχιστοι έχουν αποθέματα σε τρόφιμα και βασικά είδη.
    Ελάχιστοι χρησιμοποιουν τις τράπεζες απ το σπιτι.
    Αυτά ειναι αυτονόητα και βασικά.
    Μην το ψάχνετε περισσότερο... Ο χαμηλής κατηγορίας άνθρωπος θα σε παρει στο λαιμό του..κι ας προσέχεις εσύ Νοικοκυρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χαμηλής κατηγορίας άνθρωπος...ανατρίχιασα.Κι εκεί που νόμιζα πως τελείωσε...κιας προσέχεις εσύ νοικοκύρη.Βράχηκα.

      Διαγραφή
    2. Χαχα ισχύει..😀😆

      Διαγραφή
  7. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η αρρώστια δεν τους αφορά, πόσο λάθος κάνουν μια βόλτα στο νοσοκομείο να μην πω στο νεκροταφείο θα τους πείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. την πρώτη ευθύνη την έχουν όσοι μας διοικούν, που λέγεται κυβερνητική ευθύνη. Αύριο πρέπει να παραιτηθεί ο ανίκανος υπουργός υγείας ο Κικίλιας και ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουν βρεθεί εμβόλια για όλα τα λοιμωδη νοσήματα. ΠΟΤΕ δεν θα βρεθεί εμβόλιο ούτε φάρμακο για την ηλιθιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επικροτώ το άρθρο σας...συγχαρητήρια! Υπάρχει έλλειψη παιδείας και η νοοτροπία των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας δυστυχώς είναι μία: ΧΩΡΙΑΤΙΛΑ στο φούλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι καλά είμαστε.Φανταστειτε να ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ,που τέτοιες μέρες έδινε μέρισμα σε όλους,ψίχουλα κατά την ΝΔ.Συγχαριτηρια στον Δημοσιογράφο,που έστω και χαλαρά,αναδεικνύει τις κυβερνητικές ευθύνες,πέραν της ατομικής ευθύνης.Δεν φταίω εγώ,αν τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα,χωρίς προσωπικό,χωρίς ΜΕΘ,χωρίς αναπνευστηρες και να βλέπω τσαντηρια,να αντικαθιστούν τις ανύπαρκτες κτιριακές υποδομές.Δεν αμφισβητώ την αυτοθυσία και το φιλότιμο των Ιατρών, Νοσηλευτών κλπ του Νόμου μας,αλλά δεν φθάνει.Πολλοι συμπολίτες μας έφυγαν,επειδή δεν τους παρεσχεθη η σωστή και έγκαιρη νοσηλεία και οι ευθύνες της Πολιτείας είναι τεράστιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιλάς για ελλειψη παιδειας οταν ο ιδιος ο πρωθυπουργος φωταγραφιζεται χωρις μασκα, κανει βολτες 45χλμ. μακρια απο την οικία του...για να θυμηθω το εκαναν θέμα? Οπως ζηταμε ατομική ευθύνη ετσι σωστα να ζηταμε και πολιτική ευθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανένας χλευασμός και καμία αμφισβήτηση στο αν υπάρχει ιός ή όχι. Αυτό ειναι ξεκάθαρο απ την αρχή. Όσοι ζουν για τις συνομωσίες πρόβλημα τους. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Καθόμαστε μήνες στα σπίτια μας και κατηγουρουμαστε για έλλειψη παιδείας και μη ατομική ευθύνη; Ποιος το κρίνει αυτό; Εχουμε χάσει τις δουλειές μας, παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα και βουλιάζουμε ακόμα περισσότερο οικονομικά και ψυχολογικά. Που είναι η ενίσχυση του τομέα της υγείας; Πεθαίνει ο κόσμος γιατί δεν μπορεί να υπάρξει σωστή περίθαλψη. Μήνες κάνουμε υπομονή, καιρός να ρίξετε ευθύνες και να πιέσετε εκεί που πρέπει για να βελτιωθεί η κατάσταση του υγειονομικού συστήματος και να σταματήσετε να ασχολείστε με το ποιος πάει σούπερ μάρκετ και ποιος όχι , ποιος έχει παιδεία και ποιος όχι, ποιος έχει δείξει ατομική ευθύνη! Αν δεν μπορείτε να ρίξετε ευθύνες εκεί που πρέπει ή αν δεν αντιλαμβάνεστε που πραγματικά υπάρχει το πρόβλημα μην μιλάτε καθόλου. Στο σπίτι κανενός δεν είστε για να κρίνετε. Αγανακτήσαμε τόσους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν βγαίνετε όπως λέτε, δεν βλέπετε και τι γίνετε καθημερινά στην Αριδαία. Η έλλειψη παιδείας αναφέρεται στους αμφισβητίες, σε αυτούς που χλευάζουν τον ιό και σε πολλούς ακόμα στους οποίους αναφέρεται το κείμενο, όχι σε αυτούς που τηρούν τα μέτρα. Δεν προσπαθούν όλοι για το καλύτερο. Επίσης σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναφερθεί στις πολιτικές ευθύνες για το κακό σύστημα υγείας, μάλιστα και σε αυτό γίνεται αναφορά. Καλό θα είναι να διαβάσετε τι λέει το άρθρο γιατί προφανώς δεν καταλάβατε τίποτα από αυτά που λέμε.

      Διαγραφή
    2. 12:56 μάλλον η πολυ κλεισούρα σε έχει χτυπήσει. Που κολλάνε αυτά που λες με το κείμενο; Καμία σχέση.

      Διαγραφή
    3. Οτι να ναι κατάλαβες μεγάλε μου 12:56

      Διαγραφή
    4. 12:56 μάλλον ζεις σε άλλη περιοχή

      Διαγραφή
  14. Δυστυχώς όταν ενώνονται σε καιρό πανδημίας, 1)ο φόβος μην κλείσει το κονσερβοποιείο και χαθεί το μεροκάματο και πάνε τα κρούσματα στα 200+145.2) τα τριήμερα εορτών Οκτωβρίου πόζαρ κλπ. 3) Η Πολιτική μούγκα πριν και μετά τα (200+145). 4) Ο ξυσαρχιδισμός από τους νεολαίους και ειδικά τους ασυμπτωματικούς, τότε το κοκτέιλ είναι θανατηφόρο. Και όποιον πάρει ο χάρος. Μόνο στον Νομό Πέλλας συμβαίνουν αυτά. Τυχαίο ?
    Και κάτι άλλο, γιατί όλοι ανώνυμοι? Αβάπτιστοι είσαστε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φαίνεται, πως ο ιός της πανδημίας του μηρυκασμου περί ατομικής ευθύνης και του... αποπροσανατολισμού να σας έχει.. προσβάλει... Προσπάθεια κενοφανης και όχι καινοφανής, σαν χιλιοπαιγμενη που είναι.... Χρησιμότερο θα ήταν ένα οδοιπορικό στα νοσοκομεία του νομού μας και η ανάδειξη των πρωτοβουλιών; που πήραν οι θεσμικοί παράγοντες του νομού για να θωρακισθει καλύτερα ο νόμος μας, που δεν μπορεί να προσπερνιουνται με απενοχοποιημενα υστερόγραφα και που δυναμώνουν περισσότερο το μαστίγωμα των πολιτών της Αλμωπίας...δια της ελλείψεως,τάχα μου, παιδείας τους!!!!Φτάνει πια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νοσεί άτομο της οικογένειας του και βγαίνει έξω να παει στο σουπερμάρκετ να κάνει τον περιπατο του να παρει τα φάρμακα του. Δεν του είπαν λέει ότι πρεπει να μείνει καραντίνα 14 μέρες. Μας περναει και για ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θελετε να ειμαστε και ευρωπη παναθε μα σας! Ολη η ευρωπη τα καταστηματα ανοιχτα και ολοι με μασκες... Αρα; εχουν προετοιμαστει με νοσοκομεια με ΜΕΘ με τα παντα... Εσυ που εισαι ουγκαντα ναι.. πρεπει να σε κλειδωσουν μεσα... και στην τελικη χωριατες και αξεστοι και ανευθυνοι ειστε ολοι που τοσα χρονια ψηφιζατε και θα ψηφιζετε μονο για την παρτυ σας για να βολευεστε... ολοι αυτοι που δυστυχως πραγματικα δυστυχως πεθαινουν ειναι ολοι με ηλικια που τοσα χρονια ποτε δεν σκεφτηκαν τι γινετε σ αυτο το κολοκρατος, παντα κοιτουσαν το δεντρο και το δασος πφφφ ας οαει να καει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365