Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Επαφές Λάκη Βασιλειάδη με Εμπορικούς Συλλόγους και Επιμελητήριο Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδη συναντήθηκε εχθές με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και επικοινώνησε σήμερα με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Έδεσσας, Αριδαίας και Σκύδρας, καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας. Άκουσε με προσοχή τις εύλογες ανησυχίες τους αναφορικά με το πολύ περιορισμένο άνοιγμα της αγοράς και τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη υποδομών για τη διαδικασία παραγγελίας και παραλαβής από το κατάστημα.


Ο Λάκης Βασιλειάδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, ο οποίος έχει χτυπηθεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλον από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Δυστυχώς, αν και ο κλάδος έβαλε πλάτη έγκαιρα και εφάρμοσε όλα τα μέτρα που του ζητήθηκαν, τα υγειονομικά δεδομένα στη χώρα δεν επιτρέπουν το άνοιγμα της αγοράς όπως θα θέλαμε εν όψει της εορταστικής περιόδου.


Συμφωνήσαμε πως η προστασία της υγείας παραμένει προτεραιότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπονομευτεί από το άνοιγμα της αγοράς. Αυτό που προέχει τώρα είναι η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας και ενός από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Ειδικά στην Πέλλα, με τα αλλεπάλληλα και επαναλαμβανόμενα περιοριστικά μέτρα, η κατάσταση είναι οριακή μετά και την απώλεια του εορταστικού τζίρου.


Η όποια παρέμβαση της πολιτείας θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς που εμπορεύονται καθημερινά και γνωρίζουν τα προβλήματα καλύτερα από τον καθένα. Επικοινώνησα μαζί τους ώστε να μπορώ να μεταφέρω στην Κυβέρνηση, με τις όποιες παρεμβάσεις μου ακολουθήσουν, τους εύλογους προβληματισμούς τους. Ήδη έχουν δείξει έμπρακτα ότι μπορούν και είναι διατεθειμένοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της συγκυρίας.


Η υγειονομική κρίση κάποια στιγμή θα τελειώσει. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μείνουν τα καταστήματα ανοιχτά, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν.»


Ο Βουλευτής απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες της Πέλλας να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365