Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Μήνυμα

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Η παγκόσμια κοινότητα, αναγνωρίζει τη σημασία που έχει τουλάχιστον μία ημέρα του χρόνου να την αφιερώνουμε σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν περιορισμούς και δυσκολίες στη ζωή τους πέρα από τα συνηθισμένα ενώ είναι σημαντικό να τους σκεφτόμαστε κάθε μέρα. 


Η κοινωνία μας, μας χρειάζεται όλους κι ένας στόχος για την σημερινή ημέρα είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα αγαθά και στις υπηρεσίας του σύγχρονου πολιτισμού, όπως επίσης και η ενεργός και ισότιμη συμμετοχή όλων στις κοινωνικές διαδικασίες, δράσεις και στον δημοκρατικό προγραμματισμό. 


Οι Οργανισμοί της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται για την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία αλλά, είναι αλήθεια, ότι μένουν πάρα πολλά ακόμη να γίνουν. Χρειαζόμαστε πιο λειτουργικές δημόσιες υποδομές, χρειαζόμαστε ειδικές μονάδες εκπαίδευσης και υποστήριξης της καθημερινότητας (συμπεριλαμβάνοντας και την ιατρική φροντίδα) καθώς, επίσης, και τεχνολογικό εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες τους. 


Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας φροντίζουμε ο σχεδιασμός όλων των υποδομών που εντάσσουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα να καλύπτει τις υψηλότερες προδιαγραφές προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία. Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία να σκεφτούμε μερικούς επιπλέον τρόπους υποστήριξης και επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, όχι σαν μία διαφορετική κοινωνική ομάδα, αλλά ως ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. 


Δάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365