Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Το Σάββατο στην Πέλλα ο Μητσοτάκης - Θα επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών

Η κατάσταση στην Πέλλα

Στην Πέλλα πρόκειται να μεταβεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο στις 19/12/2020 στις 11:00, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, προκειμένου να επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και να κάνει κλειστές συσκέψεις με τους διοικητές των νοσοκομείων, αλλά και συζητήσεις με τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. 


Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, Χρήστος Αποστολίδης εκφράζει τη δυσπιστία του στο GRTimes.gr σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού να έρθει σε διάλογο με τους εργαζομένους.


Εξετάζεται το ζήτημα για το πώς θα έρθουν σε επαφή τα σωματεία των εργαζομένων με τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Αποστολίδης στο GRTimes.gr. Οι εργαζόμενοι, έχουν μία σειρά από αιτήματα τα οποία επιθυμούν να θέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο σε περίπτωση που οι προσπάθειες επαφής αποβούν άκαρπες, οι εργαζόμενοι ενδέχεται να προβούν σε συμβολική κινητοποίηση στο προαύλιο των νοσοκομείων.


«Έχουμε όλη την καλή διάθεση να έρθουμε σε επαφή με τον Πρωθυπουργό. Είμαστε όμως δύσπιστοι για το κατά πόσο θα μας δεχτεί, διότι ο κ. Κοντοζαμάνης, στην επίσκεψή του δε ζήτησε να μας συναντήσει. Πέρασε σαν αστραπή και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με γιατρούς και νοσηλευτές. Με εμάς δε συναντήθηκε ποτέ», καταγγέλλει ο κ. Αποστολίδης.


Τα αιτήματα των εργαζομένων

Σε περίπτωση που καταστεί εφικτή η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των νοσηλευτών πρόκειται να καταθέσουν μία σειρά από αιτήματα τα οποία αφορούν στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, στην ανάπτυξη ελλιπών κλινικών, στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και γενικότερα, πρόκειται να κάνουν αυστηρή έκκληση στην κυβέρνηση για γενναία χρηματοδότηση στην υγεία.


«Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών έχει έναν αξονικό τομογράφο χωρίς προσωπικό και δανείζεται ακτινολόγους απ’ το ακτινολογικό. Υπάρχουν συμβασιούχοι γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες των νοσοκομείων. Πρέπει να μονιμοποιηθούν. Ακόμη πρέπει να αναπτυχθούν κλινικές. Δε γίνεται να μην έχουμε παιδοχειρουργική και να τρέχουν οι γονείς στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη η οφθαλμολογική κλινική, η κλινική ΩΡΛ και η ουρολογική χρειάζονται ανάπτυξη διότι δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής και αναγκάζονται οι ασθενείς να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για την περίθαλψή τους», τονίζει χαρακτηριστικά.


«Επικοινωνιακή πολιτική η επίσκεψη Μητσοτάκη-Θεωρούν την υγεία περιττό έξοδο που πρέπει να περικοπεί»

Ο κ. Αποστολίδης εκτιμά ότι αυτό που έκανε τον Πρωθυπουργό να σπεύσει να επισκεφθεί τα νοσοκομεία της Πέλλας είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν στην επικαιρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησαν τα σωματεία.


«Η πίεση δημιουργεί στην κυβέρνηση την ανάγκη να δει πως θα διαχειριστεί το πρόβλημα. Όμως δε βλέπουμε ειλικρινές ενδιαφέρον, πράγμα που αποφαίνεται και από τη μείωση των δαπανών κατά 600 εκατ. ευρώ για την υγεία στον νέο προϋπολογισμό. Δε γίνεται να αντιμετωπίζουν την υγεία ως περιττό έξοδο που πρέπει να περικοπεί, ειδικά όταν οι ανάγκες είναι τόσο αυξημένες. Εκτιμώ ότι η επίσκεψή του είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Έρχεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις», αναφέρει ο κ. Αποστολίδης.


Ενδεχόμενη η κινητοποίηση στο προαύλιο των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος των γιατρών, τονίζει την πρόθεση όλων των εργαζομένων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Εκτιμούν ότι οι πιέσεις είναι λύση-μονόδρομος,


«Ενδέχεται να γίνει μία συμβολική κινητοποίηση με όλα τα μέτρα προστασίας, ωστόσο δεν είναι ακόμη κάτι σίγουρο. Δεν έχουμε άλλον τρόπο. Ακόμη και οι μικρές κινήσεις που έγιναν απ’ την κυβέρνηση επιτεύχθηκαν κατόπιν πιέσεως», αναφέρει ο κ. Αποστολίδης


Η κατάσταση στην Πέλλα

Στην Πέλλα υπάρχει μία σταθερή μείωση του αριθμού της ροής ασθενών. Οι εισαγωγές έχουν μειωθεί κατά 20-25%. Σύμφωνα με πληροφορίες του Προέδρου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, κ. Σίμου Φωστηρόπουλου στο GRTimes, αυτή την ώρα νοσηλεύονται περίπου 35 ασθενείς στα τμήματα Covid, ενώ στα ύποπτα λιγότερα από 10 άτομα. Ακόμη, τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τον ίδιο, τα νοσοκομεία έχουν την «πολυτέλεια» μίας κενής κλίνης ΜΕΘ Covid. Ο κ. Φωστηρόπουλος, χαρακτηρίζει την έκβαση των τελευταίων ημερών ως μία θετική εξέλιξη.


«Η απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας ενέχει κινδύνους»

Ο κ. Αποστολίδης κλείνοντας, εκφράζει τη γνώμη ότι η εκ περιτροπής σταδιακή απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας ενέχει σοβαρούς κινδύνους να εξελιχθεί άσχημα η κατάσταση και να έχουμε ένα νέο κύμα μέσα στο χειμώνα.


«Το ΕΣΥ είναι λαβωμένο. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο ένα 3ο κύμα. Χρειάζεται εγρήγορση, διότι οι υγειονομικοί είναι εξαντλημένοι», τονίζει.


7 σχόλια:

  1. άλλο κακό να μην μας βρει με τον γκαντέμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και το παιδί με τους ζουρνάδες,αν θέλεις ξαναδοκιμασε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδή έχει μεγάλο ποσοστό μαμελούκων ο νομός..φαίνεται από το τι ψηφίζουμε σε διάφορα θέματα...ας πάρουμε στο κεφάλι ένα γενικό κλείσιμο για να συνέρθουμε.Κι αυτό για αρχή.Και το καλύτερο? Μην κάνετε όνειρα για επιστροφή σε όσα ξέραμε.Κάφε μαγαζί εστίασης θα καταθέτει φάκελο βιωσιμότητας για να έχει δικαίωμα λειτουργίας.
    -Δεν πλήρωσες ενοίκια ? έκλεισες χθες. κοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέρε εξοπλισμό και προσωπικό, τι να την κάνουμε την ομιλία σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάει να κάνει μασάζ για τα εμβόλια.... Μεγάλη πλειοψηφία υγειονομικών δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να εμβολιαστεί.... Σιγά μη νοιαστηκε για τους νεκρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο νοσοκομείο Έδεσσας με το θλιβερό ρεκόρ θανάτων. Πού η περίθαλψη είναι επιπέδου 1940. Λίγη ντροπή δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365