Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

Δεν κλείνει το Τελωνείο Σκύδρας – Απάντηση σε Αναφορά του Λάκη Βασιλειάδη

Δελτίο Τύπου

Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε στην με Α.Π. 149/21-10-2020 Αναφορά του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος του Τελωνείου Σκύδρας, διαβιβάζοντας έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο αναφέρεται ότι «δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας».


Η πολιτική βούληση του Υπουργείου και της ΑΑΔΕ ήταν ήδη γνωστή στο Βουλευτή, τόσο από παρεμβάσεις του αλλά και από κατ’ ιδίαν επαφές του με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή. Με τη σημερινή εξέλιξη ξεκαθαρίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός παύσης λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας.


Η Αναφορά του Λάκη Βασιλειάδη αφορούσε έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζή το οποίο εξηγούσε τη σημασία της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας, αναφέροντας ότι πρόκειται για υπηρεσία με ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, κυρίως εξαγωγών, εξυπηρετώντας όχι μόνο την Πέλλα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.


Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικώς:

«Το Τελωνείο Σκύδρας είναι ένα ιστορικά αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο της εξωστρέφειας της περιοχής, το οποίο μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Πέλλας, ειδικότερα την περίοδο ανασυγκρότησης που θα ακολουθήσει την υποχώρηση της πανδημίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την παύση της λειτουργίας του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365