Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κλειστά σχολεία και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό ανακοινώνει ο Πέτσας

Ημέρα ανακοινώσεων

Ημέρα ανακοινώσεων θα είναι η σημερινή όσον αφορά τως πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί στην Ελλάδα. Υπουργικό συμβούλιο στις 11.00 και στις 19:00 τηλεοπτική συνέντευξη Μητσοτάκη.


Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2020 και πως θα απαγορευθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. 


Επίσης στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.


Σήμερα επίσης είναι η καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. 


Όλων αυτών θα έχει προηγηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης (11.00΄) και γι’ αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και το στίγμα των προθέσεών του, καθώς θα έχει προηγηθεί νωρίτερα το πρωί η τακτική σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.


Όπως έγραφε νωρίτερα το newsit.gr, δύο στοιχεία είναι αυτά που θα καθορίσουν τα επόμενα 24ωρα τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το lockdown και την εορταστική περίοδο.

 

Το πρώτο είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να πέφτει για πρώτη φορά ύστερα από πολλές εβδομάδες σε τριψήφιο αριθμό χθες και να επιβεβαιώνεται έτσι μια τάση αποκλιμάκωσης τις τελευταίες ημέρες – έστω κι αν αυτή αναμενόταν αρκετά νωρίτερα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ η πίεση στο σύστημα υγείας με τους διασωληνωμένους και ο αριθμός των θανάτων παραμένουν, δυστυχώς, σε υψηλά επίπεδα.


Το δεύτερο είναι η λειτουργία από σήμερα των εποχικών καταστημάτων και η συμπεριφορά του κόσμου, καθώς αφενός τυπικά βρισκόμαστε έως την επόμενη Δευτέρα (14/12) σε καθεστώς lockdown. Αφετέρου η τήρηση των μέτρων και η αποφυγή του συνωστισμού και της αυξημένης κινητικότητας γενικότερα θ’ αποτελέσουν οδηγό για τις αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ή άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων από την επόμενη εβδομάδα (π.χ. κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής).


1 σχόλιο:

  1. δεν μετακινούμαστε ούτε στο γιατρό για μικρά θέματα.Δεν μετακινούμαστε ούτε για σημαντικά.Μόνο για ζωής και θανάτου μετακινούμαστε.Σε ένα μηνα θα έχουμε εμβόλιο,Υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365