Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Δωρεάν φάρμακα για άλλον έναν χρόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media

Κανονικά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χωρίς συμμετοχή ή άλλη οικονομική επιβάρυνση για όλο το 2021 τα φάρμακά τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι που σταμάτησαν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ το Δεκέμβριο του 2019.


Με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media, το ευνοϊκό καθεστώς που είχε ισχύσει κατ’ εξαίρεση για το 2020 παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο.

 

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι τη φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.


Η κατάργηση του ΕΚΑΣ δρομολογήθηκε σταδιακά από το 2016 – επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή – ως μνημονιακή υποχρέωση. Έτσι, το Δεκέμβριο του 2019 έχασαν το ΕΚΑΣ και οι τελευταίοι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 500.000-600.000.


Μαζί απώλεσαν ευεργετήματα, όπως η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Η κυβέρνηση αποφάσισε, ωστόσο, πέρυσι να διατηρήσουν το ευεργέτημα αυτό για ένα έτος κι έτσι, μετά τη νέα απόφαση του κ. Μητσοτάκη, το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για το 2021.


1 σχόλιο:

  1. Οι συνταξιούχοι του ογα είναι μάλλον υψηλό μισθοί κ πληρώνουν την συμμετοχή στα φάρμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365